Trendikäs savulohikakku
- 2 h 40 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 6 ruisleipäviipale
- 6 vaalea leipäviipale
- 1½ dl kalaliemi
- 160 g purkki Kalatalo Kylmäsavulohiherkku
- 400 g Kalatalo Eeki lämminsavukirjolohifilee
- miniluumutomaatti
- 10 kpl sokeriherneenpalko
- muutama miniparsa
- vesi
- suola
- 1-2 sitruuna
Voileipäkakut ovat ikisuosikkeja.
Trendikäs kakku jätetään reunoilta koristelematta, jolloin nähdään mitä täytteitä sisältä löytyy. Tämä herkullinen kakku on täytetty Kalatalon Kylmäsavulohiherkulla ja kalatiskiltä löytyvästä eettisesti kasvatetusta kirjolohesta. Kylmäsavulohiherkku on majoneesipohjainen kalasalaatti, jossa maistuu aidolla leppäsavulla savustettu kylmäsavulohi. Käyttövalmis ja täyteläinen kalasalaatti helpottaa ja nopeuttaa valmistusta. Upean makuinen Kylmäsavulohiherkku on täyteläinen ja upeaksi maustettu, etkä tarvitse muita täytteitä kalan lisäksi. Valmista juhlahetkeen ja suurenna reseptiä tarpeen mukaan.
Trendikäs savulohikakku
8-10 annosta
6 viipaletta ruisleipää
6 viipaletta vaaleaa leipää
1½ dl kalalientä
Väliin ja päälle:
160 g purkki Kalatalo Kylmäsavulohiherkkua
400 g Kalatalo Eeki lämminsavukirjolohifileetä
Pinnalle:
muutama miniluumutomaatti
n. 10 kpl sokeriherneenpalkoja
muutama miniparsa, vettä ja ripaus suolaa
sitruunaa lohkoina tai viipaleina
Leikkaa leivistä reunat työlaudalla.
Keitä kalaliemi fondista tai kalaliemitiivisteestä ja jäähdytä.
Lado kerros tummaa leipää tarjoiluvadille ja kostuta kalaliemellä.
Lusikoi pinnalle Kylmäsavulohiherkkua.
Laita päälle lämminsavukirjolohifileestä paloja.
Toista kerroksia niin kauan, kunnes ainekset on käytetty.
Jätä päällimmäiseen kerrokseen kuitenkin aukkoja, jotka voit täyttää puolitetuilla miniluumutomaateilla ja suikaloiduilla sokeriherneenpaloilla.
Kiehauta pieni määrä vettä ja lisää miniparsat ja ripaus suolaa.
Keitä muutama minuutti, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
Asettele miniparsat kakun päälle ja koristele kakku tillillä ja sitruunalohkoilla tai – viipaleilla.
Anna kakun vetäytyä muutama tunti ennen tarjoilua.
Vinkki!
Voit valmistaa kakun valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä päivänä. Jätä silloin koristelu juhlapäivään.
Lisää hästägeillä: #kalatalo #kylmäsavulohiherkku #kalataloeeki