Suklaakakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

11 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • kananmuna
  • sokeri
  • vehnäjauho
  • sokeroimaton kaakaojauhe
  • leivinjauhe
  • margariini
  • korppujauho
  • maito
  • vaniljasokeri
  • droetker suklaavaahtoainekset
  • vispikerma
  • marabou premium dark suklaa
  • droetker piparminttuaromi
  • sokerimassa
  • kaakaotomusokeri

Leivoin iltasella testikakun, sillä posti toi minulle täytevuoan , jolla kakun sisään sai kätkettyä hauskasti suklaamoussen ikäänkuin tunneliin.
Sokerimassaakaan en ole aiemmin kokeillut noin suurta määrää.
Nyt kun mietin erilaisia kaulittavia kuorrutteita (sokerimassa, marsipaani ja vaahtokarkkitaikina), täytyy sanoa, että tuo sokerimassa oli todella ihanaa käsiteltävyyden kannalta. Makeaahan se toki on.
Massaa kaulitessa voi alle ja hieman päällekin sihdata Dan Sukkerin Mansikanmakuista tomusokeria , siten massaan saa miedon, miellyttävän mansikan maun.

Moussen tein valmiista DrOetkerin suklaamoussejauheesta. En lisännyt vaahtoon liivatteita, täyte pysyi kivasti kakun sisällä.
Reunakerman maustoin Dan Sukkerin kaakaotomusokerilla.

Suklaakakku

Pohja:
5 munaa (2,5 dl)
2,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Vuoan voiteluun: rasvaa ja korppujauhoja

Kostutus:
maitoa + vaniljasokeria

Täyte:
1 pkt DrOetkerin suklaavaahtoaineksia
3 dl maitoa
1 dl vispikermaa
100 g Maraboun Premium Dark-suklaata raastettuna
1 maustemitallinen DrOetkerin piparminttuaromia

Pinta + koristeet:
n. 300 g sokerimassaa

Reunalle:
n. 3 dl vispikermaa
kaakaotomusokeria

Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina voideltuihin ja jauhotettuihin vuokiin, paista 150 asteisessa uunissa, kunnes taikina irtoaa vuokien reunoilta.
Jäähdytä.

Suklaavaahto:
Mittaa kulhoon kerma, maito ja jauheet, vatkaa ensin vatkaimen pienimmällä teholla noin minuutti, sitten suurimmalla teholla vielä viitisen minuuttia. Raasta joukkoon suklaata, mausta piparminttuaromilla.

Kostuta pohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Laita molempiin uriin suklaavaahto ja kumoa päällimmäinen levy alimmaisen päälle.

Kaulitse sokerimassa muutaman millin paksuiseksi levyksi ja leikkaa ympyrän muotoon esimerkiksi kakkuvuokaa apuna käyttäen.
Nosta levy kakun pinnalle, voit halutessasi sivellä kakun pintaan ensin hieman reunoille tulevaa kermavaahtoa.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta kaakaotomusokerilla. Pursota kerma reunoille.

Tee lopusta sokerimassasta muoteilla koristeita ja töpsöttele pinnalle kimallejauhetta.
Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä