Suklaa-unelmakakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- sokeri
- perunajauho
- vehnäjauho
- kaakaojauhe
- leivinjauhe
- taloussuklaa
- maustamaton tuorejuusto
- kuohukerma
- liivatelehti
- konjakki
- kahvilikööri
- appelsiinimehu
- taloussuklaa
- maitosuklaa
- kerma
- suklaalastu
Tämä täydellisen suussasulava resepti on alkujaan Pirkan.
Suosittelen!
Suklaa-unelmakakku
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
täyte:
200 g taloussuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
2 munaa
2 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
0,5 dl konjakkia/kahvilikööriä TAI konjakki- tai mokka-aromia
kostutus: appelsiinimehua
Kuorrutus: 100g talous-tai maitosuklaata+ 2dl kermaa vaahtona
Pinnalle halutessasi suklaalastuja
Vatkaa
munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe
keskenään.
Sekoita varovasti muna-sokeri vaahtoon.
Kaada taikina
voideltuun, jauhotettuun vuokaan. Paista 150-175 asteessa.
Kumoa kakku
ja anna jäähtyä.
Laita liivatelehdet likoamaan 5-10 minuutiksi.
Sulata
suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Liuota liivatelehdet kuumennettuun
konjakkiin/likööriin.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Vatkaa valkuaiset
vaahdoksi.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti ja sekoita joukkoon
tuorejuusto.
Lisää keltuais-juustoseokseen sulatettu suklaa ja
sulatetut liivatelehdet.
Sekoita vielä joukkoon valkuais- ja
kermavaahdot.
Jaa kakku kolmeen osaan, jotka kostutat
appelsiinimehulla.
Vuoraa kakkuvuoka kelmulla.
Aseta kansilevy pohjalle
paistopinta alaspäin.
Levitä päälle puolet täytteestä. Laita täytteen
päälle kostutettu kakkulevy ja kaada päälle loput täytteestä.
Nosta
pinnalle vielä kostutettu kakun pohjaosa ylösalaisin.
Anna kakun hyytyä
mielellään yön yli.
Kumoa kakku.
Sulata suklaa mikrossa tai
vesihauteessa, lisää se vatkatun kerman joukkoon ja sekoita varovasti.
Kuorruta kakku suklaakermalla. Voit raastaa pinnalle suklaalastuja esim
perunankuorimaveitsellä tai raastimella.

Yllä on kuva suklaahöylästä , jolla saa rouhittua suklaasta rouhetta. Leikkurin terää pystyy säätämään, jolloin rouheesta tulee halutun kokoista.