Roopen 3-vuotis autokakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

15 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • kananmuna
  • sokeri
  • vehnäjauho
  • leivinjauhe
  • appelsiinimehu
  • pirkka suklaaunelmakakku suklaamousse
  • taloussuklaa
  • maustamaton tuorejuusto
  • kuohukerma
  • liivatelehti
  • konjakki
  • kahvilikööri
  • kahvi
  • suolaton voi
  • tomusokeri
  • vaniljasokeri
  • maito
Roopen 3-vuotis autokakku



Roopen 3-vuotis autokakku

Tätä kakkua tehdessä huomasin, että ehkä ohjeissa kannattaisi
mainita minkä kokoisista munista taikina kulloinkin on tehty, nimittäin
näissä muotokakuissa on tärkeää, että taikina on tarpeeksi suuri
täyttääkseen koko vuoan.

Ostan normaalisti isoja kananmunia,
tällä kertaa kaapissa olikin vain kokoluokituksen pienimpiä munia.
Tähän vuokaan niitä tarvittiin 6, kun isoja käytettäessä 4-5 on
riittävästi.

Leikkasin kakun neljään osaan ja täytin kakun
kelmulla vuorattuun paistovuokaan. Oikeastaan hyydytetty täyte olikin
järkevä veto, sillä sai autoon korkeutta ja takuusuoran katon.


Kakku on kostutettu appelsiinitäysmehulla, välissä on Pirkan suklaaunelmakakun suklaamousse.


Täyte:

200g taloussuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
0,5dl sokeria
2 munaa
2dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
0,5dl konjakkia/kahviliköriä/kahvia


kostutus: appelsiinimehua

Vatkaa
munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe
keskenään. Sekoita varovasti muna-sokeri vaahtoon. Kaada taikina
voideltuun, jauhotettuun vuokaan. Paista 150-175 asteessa. Kumoa kakku
ja anna jäähtyä.

Laita liivatelehdet likoamaan 5-10 minuutiksi.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Liuota liivatelehdet
kuumennettuun konjakkiin/likööriin.Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa
valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti, ja sekoita
joukkoon tuorejuusto. Lisää keltuais-juustoseokseen sulatettu suklaa ja
sulatetut liivatelehdet. Sekoita vielä joukkoon valkuais- ja
kermavaahdot. Jaa kakku kolmeen osaan, jotka kostutat
appelsiinimehulla. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Aseta kansilevy pohjalle
paistopinta alaspäin. Levitä päälle puolet täytteestä. Laita täytteen
päälle kostutettu kakkulevy ja kaada päälle loput täytteestä. Nosta
pinnalle vielä kostutettu kakun pohjaosa ylösalaisin. Anna kakun hyytyä
mielellään yön yli. Kumoa kakku.

Kakku on kuorrutettu Bake and
partyn geelimäisillä elintarvikeväreillä värjätyllä sokerikreemillä,
joilla on värjätty myös valkoista marsipaania, josta on tehty muut
koristeet.


Sokerikreemi:

250 g suolatonta voita (Valio)
500 g tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1-2 rkl maitoa

Vatkaa
kreemin ainekset tasaiseksi tahnaksi sähkövatkaimella, jaa seos pieniin
kippoihin ja värjää jokainen seos erikseen haluamallasi värillä
lusikalla sekoittaen.

Pursotukseen mielestäni Wiltonin tyllat 18
js 16 on kätevimmät, 18 ehkä paras, rajaukseen hyvä koko on Wiltonin
suorapäinen tylla numero 3. Teriä voi tilata nettikauppa Bake and partysta.

 

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä