Pikkujoulukakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- sokeri
- vehnäjauho
- leivinjauhe
- vesi
- vadelmamarmeladi
- kuohukerma
- maito
- vaniljasokeri
- keltainen elintarvikeväri
- vaaleanpunainen marsipaani
Pikkujoulukakku
Pohja:
3 munaa
2,25 dl sokeria
2,25 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,75 dl kiehuvaa vettä
Täyte:
100-150 g vadelmamarmeladia
2 dl kuohukermaa
Kostutusliemi: maitoa ja vaniljasokeria
Päällä:
2 dl kuohukermaa
sokeria
vaniljasokeria
keltaista elintarvikeväriä
vaaleanpunaista marsipaania
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä lopuksi kiehuva vesi.
Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 150-175 asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla.
Leikkaa kakku kahteen osaan, kostuta ja täytä.
Kuorruta keltaiseksi värjätyllä kermvaahdolla ja pienillä piparimuoteilla marsipaanista otetuilla marsipaanipossuilla.