Passio-ananaskakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- sokeri
- vehnäjauho
- leivinjauhe
- maito
- vaniljasokeri
- domino-keksi
- margariini
- hedelmämehu
- vesi
- liivatelehti
- flora vanilla
- vaniljatuorejuusto
- passiohedelmäjauhe
- banaani
- ananashillo
- kukka-kakkukuva
- vispikerma
- sokerihelmiä
Eksoottiset hedelmät antavat hyydytetyille kakuille ihastuttavaa makua. Joitakin hedelmiä on vaikea käyttää tuoreina tai ne maksavat paljon.
Erilaiset aromit ja eksoottiset hillot pelastavat! Aidoista hedelmistä ja marjoista valmistetut hedelmäjauheet ovat äärimmäisen riittoisia ja niillä maustat monet herkut. Aineksia kannattaa ostaa leivontaa harrastavan ystävän kanssa vaikkapa yhteiskäyttöön!
Kakun voi maustaa myös vaniljaiseksi tai valkosuklaiseksi ja tehdä halutessaan kiilteen esimerkiksi trooppisten hedelmien mehusta ja hyytelösokerista. Tämän kakun pinnalla on sokerimassasta valmistettu syötävä kakkukuva .
Passio-ananaskakku
n. 20 annosta
Sokerikakkupohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus: n. 3/4 dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria
Pohja:
1 pötkö (n. 175 g) Pink Domino-keksejä (vadelma-milkshake)
50-75 g sulatettua margariinia
1 rkl hedelmämehua tai vettä
Täyte:
8 liivatelehteä
6 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
300-400 g Sunnuntai vanilja tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
2 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
1/2-1 rkl Passiohedelmäjauhetta
2 rkl vettä
Väliin:
2 banaania viipaleina
Pinnalle:
n. 150 g ananashilloa
kukka-kakkukuva
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
sokerihelmiä
Aloita valmistamalla sokerikakkupohja.
Vaahdota muna ja sokeri kuohkeaksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Paista taikina voidellussa ja jauhotetussa, halkaisijaltaan noin 26 irtopohjavuoassa.
Irroita kakkupohja vuoasta.
Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Murusta Dominot ja lisää joukkoon sulatettu margariini ja hedelmämehu tai vesi.
Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vaniljakastike, lisää joukkoon vanilja tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste, vaniljasokeri, sokeria maun mukaan ja passiohedelmäjauhetta.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatelehdet siihen. Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada puolet täytteestä vuokaan, levitä pinnalle banaaniviipaleet ja kaada päälle loput täytteestä. Nosta täytteen päälle sokerikakkupohja varovasti ja kostuta se.
Nosta hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Levitä pinnalle ananashillo, nosta päälle kakkukuva ja laita kakku kylmään muutamaksi tunniksi, jotta kuva pinnalla pehmenee ja on sopivan leikattavaa. Tarjoile noin viiden tunnin sisällä siitä, kun olet asettanut kuvan kakun pinnalle.
Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kakun reunoille.
Koristele sokerihelmillä.