Ötökkäkakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- sokeri
- vehnäjauho
- sitruunalimu
- flora vispi
- maustamaton tuorejuusto
- sokeroitu kaakaojauhe
- vaniljasokeri
- mantelilikööri
- suolaton voi
- tomusokeri
- maito
- vaniljasokeri
Ötökkäkakku
Pohja:
4 munaa
3 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
Kostutus: sitruunalimua
Täyte:
2,5 dl Flora vispiä vaahdotettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
sokeria maun mukaan
2-3 rkl sokeroitua kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
n. 1/2 dl mantelilikööriä
Sekoita vaahdotetun Flora vispin joukkoon muut aineet tasaiseksi, tarkista maku.
Sokerikreemi:
250 g suolatonta voita
500 g tomusokeria
tilkka maitoa
1-2 tl vaniljasokeria
Vatkaa
ainekset tasaiseksi tahnaksi. Jaa seos niin moneen osaan kuin tarvitset
värejä. Värjää osat haluamillasi elintarvikeväreillä.
Pikeerikukat:
Sekoita
munanvalkuaisen joukkoon niin paljon tomusokeria, että seoksesta tulee
”tönkkö.” Voit värjätä seoksen elintarvikevärillä. Pursota haluamaasi
muotoon leivinpaperin päälle ja anna kuivahtaa. Säilytä pikeerikukat
kannellisessa rasiassa huoneenlämmössä.