Mustikkainen raakakakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

8 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • cashewpähkinä
  • taateli
  • agavesiirappi
  • Appelsiininkukka luomu hunaja
  • kookosjauhe
  • kookosöljy
  • kaakaovoi
  • avokado
  • banaani
  • mustikka
  • riisinlesejauhe
  • vaniljajauhe
  • appelsiini
  • mulperimarja
  • marja

Raakaruoka on ollut itselleni vieras osa-alue ruoanlaitossa.
Kiinnostuin superfoodeista tehdessäni Tiina Hälvän kanssa Parempaa ruokaa -kirjaa.
Suklaareseptin kirjaan kävi tekemässä superfoodeille omistautunut Erkki Palviainen, jolla on uskomaton määrä tietoa superfoodeista.

Nämä ravintorikkaat raaka-aineet ovat meille tavallisille kuluttajille monille vielä vieraita, mutta yhä useammin niihin alkaa törmätä jo
tavallisten markettien hyllyillä.
Monille raakaruokailu on elämäntapa. Minusta on hienoa jos tästä superfoodien maailmasta löytyy joitakin tuotteita ihan tavallista ruokavaliota noudattavien
reseptejä rikastuttamaan.
Tapasin keväällä Riihimäen Suomalaisessa kirjakaupassa Keittiökameleonttina tutuksi tulleen Outi Rinteen, joka oli kanssani samaan aikaan esittelemässä omaa kirjaansa.
Outi on perehtynyt laajasti raakaruokaan, joten häneltä voitte käydä kysymässä lisävinkkejä omiin kokeiluihinne.

Itse valmistin elämäni ensimmäisen raakakakun viime viikonloppuna Pinkit korkokengät -blogista tutun Maijun kanssa.
Ja voi veljet miten täydellisen makuinen siitä tuli! Ja tämän helpommaksi ei herkkujen tekeminen voi enää mennä!
Tämä ei taatusti jää viimeiseksi kokeiluksi.

Kokeile sinäkin!

Mustikkainen raakakakku
noin 10 annosta

Pohja:
4 dl cashewpähkinöitä
10 taatelia
1-2 rkl agavesiirappia
2 rkl kookosjauhetta
2 rkl kookosöljyä
5 rkl kaakaovoita

Täyte:
2 avokadoa
1 banaani
200 g mustikoita
1 dl riisinlesejauhetta
2 tl vaniljajauhetta
2 rkl agavesiirappia maun mukaan
1 dl kookosjauhoja
puolikkaan appelsiinin kuoriraaste
yhden appelsiinin mehu
2 1/2 dl kookosöljyä

Koristeluun:
kookoshiutaleita
mulperimarjoja, eli silkkiäismarjoja tai muita kuivattuja tai tuoreita marjoja

Laita cashewpähkinät veteen ja anna liota vähintään muutama tunti tai yön yli.
Valuta vesi pois.
Laita liotetut cashewpähkinät tehosekoittimeen ja lisää joukkoon taatelit, agavesiirappi tai hunaja, sekä kookosjauhe.
Jauha ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.
Sulata kookosöljy ja kaakaovoi vesihauteessa.Lisää seos lopuksi joukkoon sekoittaen.
Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja nosta hetkeksi pakastimeen tai jääkaappiin.

Puolita avokadot, poista kivi ja koverra hedelmäliha tehosekoittimen mittakannuun.
Lisää joukkoon kuorittu banaani, kohmeiset mustikat, riisinlesejauhe, vaniljajauhe, agavesiirappi tai hunaja ja kookosjauhot.
Pese appelsiini hyvin ja raasta puolikkaasta appelsiinista kuori hienolla raastimenterällä.
Purista appelsiinista mehu. Lisää nämä tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi soseeksi.
Sulata kookosöljy vesihauteessa ja lisää lopuksi joukkoon sekoittaen.
Tarkista maku.

Kaada seos pohjan päälle ja laita jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään.
Pyöräytä kakku vuoasta veistä apuna käyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.
Koristele kookoshiutaleilla ja mulperimarjoilla tai muilla kuivatuilla tai tuoreilla marjoilla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä