Mustaherukka-vadelmatäytteinen, vaahtokarkkitaikinalla kuorrutettu Barbie-kakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • kananmuna
  • sokeri
  • vehnäjauho
  • perunajauho
  • leivinjauhe
  • flora vispi
  • rahka
  • vaniljasokeri
  • mustaherukka
  • vadelma
  • liivatelehti
  • vaahtokarkki
  • vesi
  • tomusokeri


Näitä juhlia varten tulin ostaneeksi Barbie-kakkuvuoan jo noin puoli
vuotta sitten Bake and Partyn kakkukekkereiltä. Kuten olen aiemmin
näyttänyt, tällaisen kakun tekeminen onnistuu ilman tätä
kakkuvuokaakin, mutta tuo nukke on kerrassaan kätevä. Puolesta
vartalosta lähtee tikku, joka tökätään valmiiseen kakkuun, ei siis
tarvitse tonkia lelulaatikkoja ja taiteilla nukeilta jalkoja irti.

Sain
muuten iloisen viestin Bake and Partysta, että heillä on nyt myynnissä
vaalea-, sekä tummahiuksisia nukkeja muistaakseni 7 euron
kappalehintaan. Joten se ei ole kovin iso investointi, jos haluaa ostaa
ihan kakkuun tarkoitetun nuken. Linkki Bake and Partyn sivuille löytyy
etusivulta.

Tässä kakussa on viiden munan kakkupohja.

Täytteeksi
laitoin samaisen täytteen, josta tein hyydytetyn kakkuversion viikko
sitten saamistani mustaherukoista ja vadelmista, marjoja tosin tuli
hieman eri määrä. Laitan tähän ohjeen vielä. Kakku on siis tuttuun
tapaan täytetty vuokaansa niin, että vuoka on ensin kelmutettu ja
sitten kerros kerrokselta kostutettu ja kaadettu täytettä väleihin.
Kakku hyytyi useamman tunnin jääkaapissa, jonka jälkeen peitin sen
vaahtokarkkitaikinalla.

Vaahtokarkkitaikina hieman ”hikoili” yön
aikana jääkaapissa, joka pehmensi taikinaa. Leikkaaminen ei ollut niin
helppoa kuin tuoreen kakun leikkaaminen olisi ollut. Joten jos
juhla-aamuna on aikaa, kannattaa kakku kuorruttaa silloin, tai ainakin
laittaa kakkuottimen lisäksi terävä veitsi.

Mustaherukka-vadelmatäytteinen, vaahtokarkkitaikinalla kuorrutettu Barbie-kakku

Täyte:
2,5 dl Flora vispiä vaahdotettuna
500 g rahkaa
n 2 dl sokeria tai maun mukaan
2 tl vaniljasokeria
3 dl mustaherukoita
5 dl vadelmia
6 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vatkaa
Flora vispi vaahdoksi. Soseuta marjat (voit jättää mustaherukat
kokonaisiksi, jos haluat kirpsakoita sattumia). Sulata liivatteet
tilkkaan kiehuvaa vettä. Yhdistä Flora vispi, rahka, sokerit,
marjasurvos ja lopuksi liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Täytä
kakku vuokaansa ylösalaisin. Vuoraa vuoka ensin kelmulla. Kaada seosta
kostutettujen kakkulevyjen väleihin, anna hyytyä jääkaapissa muutama
tunti tai yön yli.

Vaahtokarkkitaikina:
300 g vaahtokarkkeja
1 rkl vettä
tomusokeria

Mittaa
vaahtokarkit ja vesi kulhoon, laita mikroon n. 40 sekunniksi, kunnes
vaahtokarkit sulaa. Lisää siivilöity tomusokeri ja vaivaa pehmoiseksi,
muovailuvahamaiseksi taikinaksi. Ripottele pöydälle tomusokeria ja
kaulitse levyksi, nosta varovasti kakun päälle, leikkaa ylimääräiset
reunat pois. Koristele mielesi mukaan.

Vaahtokarkkitaikina
säilyy muovipussissa huoneenlämmössä, joten sen voit tehdä vaikka
edellisenä iltana valmiiksi. Taikinaa voi tarpeen vaatiessa pehmittää
laittamalla mikroon muutamien sekuntien jaksoissa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä