Mansikkakakkuja Pikku-Saran kastejuhlaan

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

3 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • kananmuna
  • sokeri
  • vehnäjauho
  • leivinjauhe
  • mansikkarahka
  • maitorahka
  • flora vispi
  • mansikkahillo
  • mansikka
  • vaniljasokeri
  • liivatelehti
  • flora vispi
  • hyytelösokeri
  • vesi


Pikku-Saran kastejuhlan mansikkakakkuja

Tämä menee nyt vähän esittelyksi, sillä näissä kakuissa ei ole
sinänsä mitään uutta ja ihmeellistä. Mutta voisin ottaa puheeksi
muutaman oman huomioni.

Nämä ovat 8:n munan kakkupohjia, vuoan
tilavuus on hieman yli neljä litraa. Halkaisija toisessa on 28 cm,
toisessa hieman vähemmän, mutta korkeutta puolestaan enemmän kuin
tuossa toisessa.

Koska en osaa ottaa kuvia siten, että
näkisitte miten valtavia nuo kakut on, kerron hieman faktaa, jos
innostutte ostamaan itsellenne isoa kakkuvuokaa ja oheistarvikkeita.

Minusta
noin isoissa kakuissa miellyttävämpi versio on matalampi ja
halkaisijaltaan suurempi kakku, kuin älyttömän korkea, jota on hankala
leikata. Nuo olivat jo tosi muhkeita. Kakkupaperit ovat halkaisijaltaan
34 cm, eikä niistä juuri reunoja näy, kun kakunreunat on pursoteltu
suuripäisellä tyllalla.

Kakkukupujen alle noita on turha
haaveilla, niin isoja kupuja ei ole tullut missään vastaan. Ainoastaan
yksi kirpparilöytö mulla on, joka sekin on juuri ja juuri sopiva,
kermareunoja täytyy silti varoa.

Itse tykkään käyttää ”kermana”
Flora vispiä, johon ihastuin aikanaan, kun se lanseerattiin Vispi
Cremenä.

Kuohukerman mausta en enää pidä, eikä sen värikään
ole minusta erityisen houkutteleva. Eiliset kakut tein vispikermasta,
lopputulos ei ollut oikein onnistunut, minusta tuo Flora vispi on
huomattavasti kiitollisempi vatkattava, se onnistuu varmasti. Näihin
kakkuihin toivottiin hempeän vaaleanpunaista ”kermareunusta,” joten
ostin  mansikkatomusokeria ja maustoin Flora vispin sillä. Lisäksi
laitoin hieman vaniljasokeria ja aavistuksen jauhemaista, punaista
elintarvikeäviä (apteekin tavaraa). Minusta näin saa paremman makuisen
mansikkakerman kuin sen, mitä kaupassa myydään valmiiksi maustettuna.

Tässä vielä kakun ohje:


Pohja
on tavallinen kahdeksan munan pohja
; tilavuusosina saman
verran munia, sokeria ja jauhoja, joista osa vehnä-, osa perunajauhoja + leivinjauhetta 4 tl.

Välissä on hyydytetty mansikkarahka, jossa on 0,5 kg maitorahkaa, 0,5 litraa
Flora vispiä ja 0.4 kg mansikkahilloa, noin 200 grammaa soseutettuja
mansikoita, sekä vaniljasokeria. Liivatteita laitoin 12 kpl.


Reunoilla
on 0,75 l Flora vispiä vaahdotettuna ja reilu litra mansikoita. Päälle
tein kiilteen hyytelösokerista (3 dl vettä + 1,5 dl hyytelösokeria).

 

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä