Mansikka-raparperi-valkosuklaakakku valmistujaisjuhlaan

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- leivinjauhe
- sokeri
- vehnäjauho
- raparperi
- pakastemansikka
- liivatelehti
- flora vanilla
- vaniljatuorejuusto
- vaniljasokeri
- mansikkamehu
- flora vispi
- valkosuklaa
- vesi
Mansikka-raparperi-valkosuklaakakku valmistujaisjuhlaan
Pohjana on kuuden
munan pohja, johon laitoin samassa suhteessa tilavuusosina munia,
sokeria ja vehnäjauhoja + 2 tl leivinjauhetta. Kakusta tuli kuitenkin
melko ohut, joten en voinut leikata sitä kolmeen osaan. Tein kuitenkin
kaksi eri täytettä suunnitelmien mukaan ja laitoin ne päällekkäin
pohjan ja kannen väliin. Kakku on kostutettu vanilja-maidolla.
Mansikka-raparperitäyte:
150 g raparperia
200 g mansikoita (pakaste)
1 dl sokeria
5-6 liivatelehteä
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
200 g vaniljatuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl mansikkamehua
Laita kasariin raparperiviipaleet ja mansikat, sekä sokeri. Anna pehmetä 5-10 minuuttia miedolla lämmöllä, jäähdytä.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota
sillä aikaa Flora vanilla, mausta vaniljasokerilla ja vatkaa joukkoon
vaniljatuorejuusto. Lisää täytteeseen mansikka-raparperit.
Kuumenna
mansikkamehu kasarissa tai mikrossa kiehuvaksi, liuota vedestä
puristetut liivatteet mehuun, anna jäähtyä noin minuutti.
Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Valkosuklaatäyte:
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa
munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa
mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada
lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.
Kokosin
kakun kelmulla vuorattuun paistovuokaansa, annoin hyytyä yön ja kumosin
aamulla. Reunoilla ja päällä on yhteensä 5 dl Flora vispiä,
vaaleanpunainen väri on elintarvikeväriä, vaahdon voisi värjätä myös
mansikkatomusokerilla.
Päällä on pakastemansikoita ja kiille hyytelösokerista.
Koristeet on elintarvikeväreillä värjättyä mantelimassaa (marsipaani oli kaupasta loppu).