Mansikka-mustikkakakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- sokeri
- vehnäjauho
- leivinjauhe
- sitruunalimu
- vanilja-maito
- liivatelehti
- flora vispi
- maitorahka
- vaniljasokeri
- mustikka
- mansikka
Tässä on kahdeksan munan kakku, jossa vuoan halkaisija on 28 cm. Vuoan tilavuus on noin 4,5 litraa. Tehdessäsi neljän munan pohjan, puolita ohje kokonaisuudessaan.
Munia
8 kpl, sokeria, jauhoja (joista osan voi korvata perunajauhoilla)
kaikkia tilavuusosiltaan saman verran + 4 tl leivinjauhetta.
Vatkaa
munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää varovasti sekoittaen
keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja
jauhotettuun vuokaan. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 150 asteessa.
Halkaise kakku kolmeen osaan.
Vuoraa
paistovuoka kahdella kelmun palalla, niin, että kelmun reunat tulevat
vuoan reunan yli. Nosta alimmaiseksi kakun kansilevy ylösalaisin,
kostuta sitruunalimulla tai vanilja-maidolla.
Mansikka-mustikkakakku
Täyte:
10 liivatelehteä
5 dl Flora vispiä vaahtona
500 g maitorahkaa
2 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
1/2 l mustikoita
2-3 dl mansikoita
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa
Flora vispi vaahdoksi, lisää rahka, sokeri ja vailjasokeri. Lisää
joukkoon ohuena nauhana pieneen nestetilkkaan liuottamasi
liivatelehdet. Jaa seos puoliksi kahteen eri kulhoon.
Lisää toisen joukkoon mustikat, toisen mansikat.
Kaada
mustikkatäyte kostutetun kansilevyn päälle vuokaan, nosta päälle toinen
kakkulevy, kostuta. Kaada päälle mansikkatäyte ja nosta päällimmäiseksi
kakun pohjaosa, kostuta. Nosta kelmut suojaamaan kakkua, hyydytä
kaapissa mieluiten yön yli.
Kumoa kakku tarjoiluvadille, koristele mielesi mukaan.
Tähän kakkuun kului päälle ja reunoille n. 1 l Flora vispiä vaahdotettuna.
Lisäksi päällä on 1/2 l pensasmustikoita ja viipaloituja mansikoita.