Mansikka- ja vadelmakakut

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 3/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • kananmuna
  • leivinjauhe
  • sokeri
  • vehnäjauho
  • perunajauho
  • vadelmahillo
  • mansikkahillo
  • flora vispi
  • maitorahka
  • vaniljasokeri
  • marja
  • hyytelösokeri
  • vesi
  • mehu

Lauantaiksi tein ystäväni veljen vauvan kastejuhlaan kaksi kakkua. Kakuista toivottiin ihan peruskakkuja.

Pohjina on kahdeksan munan kakkupohjat, jotka on tehty ”kaikkia-aineksia-saman-verran-periaattella”
eli munia, sokeria, vehnäjauhoja ja 3-4 tl leivinjauhetta.

Kahdeksan munan kakkupohja veti täytteeksi 900 g hilloa per kakku. Vadelmakakussa vadelmahilloa, mansikkakakussa mansikkahilloa. Osa hillosta on sivelty kakun pintaan marjakerroksen alle.

Hillokerroksen päällä on kerma-rahkaseos, jonka tosin tein Flora vispistä; 2,5 dl Flora vispiä ja 250 g maitorahkaa, maustettuna sokerilla ja vaniljasokerilla.

Tämän kokoinen kakku tarvitsee pinnalleen litran verran marjoja, sekä kiilteen hyytelösokerista tehtynä siten, että nestettä on 3 dl, hyytelösokeria 1,5 dl.

Kiehauta vesi/mehu ja lisää kiehuvaan nesteeseen hytelösokeri, keitä kunnes liemi kirkastuu, anna jäähtyä hetki.

Nostele sokeriliemi lusikalla marjojen pinnalle, voit halutessasi sivellä liemen myös pullasudilla.

Reunakermaa tämän kokoiseen kakkuun kuluu 5-7,5 dl riippuen tyllan koosta.

Kostutuslientä kannattaa varata n 7 dl.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä