Mansikka-aprikoosikakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 4.5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • kananmuna
  • sokeri
  • vehnäjauho
  • perunajauho
  • leivinjauhe
  • sokeroimaton kaakaojauhe
  • sitruunalimu
  • marjamehu
  • mansikkahillo
  • aprikoosihillo
  • vispikerma
  • tuoremansikka
  • kaakaojauhe

Äitienpäivänä oli sittenkin kakkua.
Kyläpaikkamme miehet olivat sitä mieltä, että äidit ansaitsivat oman kakkunsa.
Yksi miehistä tarttui sähkövatkaimeen ja paisteli annettujen ohjeiden mukaan elämänsä ensimmäisen kääretorttulevynsä.

Kuten tavallista, minä valtasin taas keittiön ja rupesin täyttöpuuhiin.
Koska kakku tehtiin hetkeä ennen tarjoilua, on välissä helppo ”mökkitäyte.”

Mansikka-aprikoosi-kakku

Vaalea pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja tai perunajauhoja (tai molempia sekaisin)
2 tl leivinjauhetta

tee kaksi tummaa pohjaa!

Tumma pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Kostutus: sitruunalimua, marjamehua tai vaniljsokerilla maustettua maitoa

Täyte ja kuorrutus:
200-300 g mansikkahilloa
200-300 g aprikoosihilloa
1/2 litraa vispikermaa + sokeria ja vaniljasokeria

Pinnalle: 200-300 g tuoreita mansikoita
ripaus kaakaojauhetta

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista 225 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille tai puhtaalle keittiöpyyhkeelle.

Tumman torttupohja-taikinan voit vatkata kahteen torttulevyyn samaan aikaan, taikina kestää kyllä lässähtämättä, sillä yksi pohja on uunissa vain tuon 7 minuuttia.

Laita tarjoiluvadille alimmaksi tumma, jäähtynyt torttulevy, kostuta.
Levitä pinnalle aprikoosihilloa.

Vaahdota kerma ja laita sitä pieni määrä aprikoosihillon päälle.
Nosta pinnalle vaalea levy, kostuta, levitä päälle mansikkahillo ja hieman kermaa.
Nosta päällimmäiseksi tumma torttulevy ja kostuta se.

Koristele kakku lopulla kermavaahdolla, tuoreilla mansikoilla ja ripauksella kaakaojauhetta.
Anna kakun vetäytyä mielellään hetki ennen tarjoilua.

Illalla kotiin palattuamme odotti yllätys.
Vanhimmat tyttäret olivat taikoneet vaaleanpunaisen unelmatortun.
Ihania nuo lapset!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä