Kuningatarkakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- sokeri
- vehnäjauho
- leivinjauhe
- perunajauho
- liivatelehti
- flora vispi
- sitruunatuorejuusto
- vadelma
- vaniljasokeri
- vadelmamehu
- flora vanilla
- vaniljatuorejuusto
- mustikka
- vesi
Tässä on kakku, jonka pohjan olen tehnyt kahdeksasta isosta munasta ja samasta määrästä sokeria ja vehnä/perunajauhoja tilavuusosina.
Vuoan vetoisuus on n 4,5 litraa, halkaisija on 28 cm
Toiveena oli mousset vadelmasta ja mustikasta.
Nyt muistin mitata kostutusnesteen määränkin, kun sitä aina kysellään. Tämä on siis vain suuntaa-antava määrä. Tähän kakkuun meni n 7dl maitoa, jonka maustoin vaniljasokerilla, kakku on leikattu kolmeen osaan.
Vadelmamousse:
6 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä vaahdotettuna
200 g sitruuna”tuorejuustoa” (Sunnuntain tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste)
3-4 dl vadelmia, soseutettuna
0,5-1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl vadelmamehua liivatteiden liuottamiseen
Mustikkamousse:
6 liivatelehteä
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
200 g vanilja”tuorejuustoa”
4-5 dl mustikoita, soseutettuna
0,5- 1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl vettä liivatteiden liuottamiseen
Valmista mousset näin:
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen, kylmään veteen.
Vaahdota Flora vispi/Flora vanilla vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto.
Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää joukkoon soseutetut marjat.
Kuumenna mehu/vesi mikrossa tai pienessä kasarissa kiehuvaksi, purista liivatteet vedestä ja liuota ne kuumaan nesteeseen, anna jäähtyä noin minuutti.
Kaada liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
Kasaa kakku paistovuokaansa ylösalaisin, kelmuta ensin vuoka. Anna hyytyä mielellään yön yli.
Kumoa kakku.
Tähän kakkuun kului päälle ja reunoille Flora vispiä 7,5 dl. Päällä on puutarhavadelmia ja pensasmustikoita.
P.P.S Turkoosit kukat ovat Unelma-Ullan aikanaan valmistamia, minusta aivan ihania, mutta Ulla itse ei ollut ihan samaa mieltä=) Kiitti Ullalle!