Kukka-täytekakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • kananmuna
  • sokeri
  • vehnäjauho
  • leivinjauhe
  • perunajauho
  • mantelirouhe
  • mango-appelsiinimehu
  • liivatelehti
  • flora vispi
  • sunnuntai kuningatar-tuorejuusto
  • vaniljasokeri
  • mansikka
  • mustaherukka
  • vadelma
  • mansikkamehu

Kukka-täytekakku

Kukka-täytekakku

Tein 11-vuotta täyttävän tytön synttäreille kukkakakun lainavuoalla. Melkein samanlaisia vuokia voi ostaa Bake and partysta.


Pohja
oli viiden munan peruspohja, jossa munia, sokeria ja jauhoja oli
kaikkia saman verran. Korvasin osan vehnäjauhoista perunajauhoilla.
Lisäsin joukkoon 2 tl leivinjauhetta.


Vuoan jauhotin mantelirouheella,
joka antoi kakulle kivan pinnan.


Kakun kostutin mango-appelsiinimehulla
.

Täytettä tein reilun määrän kahteen väliin.

Kunigatartäyte:


10 liivatelehteä
5 dl Flora vispiä
400 g Sunnuntai-Kuningatar-tuorejuustoa
1 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
2 dl mansikoita
2 dl mustaherukoita
2 dl vadelmia
1 dl mansikoista sihdattua mehua 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Flora vispi. Sulata mansikat esim mikrossa, siivilöi mansikkamehu talteen.

Sekoita Flora vispi-vaahdon joukkoon tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri, sekä marjat.

Jos mansikoista irtosi vähemmän kuin 1 dl mansikkamehua, jatka nestettä vedellä.

Kuumenna
mansikkamehu mikrossa tai kasarissa kiehuvaksi, lisää joukkoon vedestä
puristetut liivatteet, anna jäähtyä noin minuutti. Kaada liivateneste
ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen.

Kokoa
kakku kelmulla vuorattuun paistovuokaansa ylösalaisin. Nosta pohjalle
kakun päälliosa ja kostuta se. Kaada päälle puolet täytteestä. Nosta
täytteen päälle kakun keskimmäinen osa ja kostuta. Kaada päälle loput
täytteestä. Nosta pinnalle kakun pohjaosa ja kostuta.

Hyydytä jääkaapissa mielellään yön yli.

Kumoa ja koristele mielesi mukaan.

Tämän
kakun rajaukset on tehty sokerikreemillä (50 g suolatonta voita +  1
rkl maitoa ja tomusokeria sen verran, että seoksesta tulee notkea
tahna), muuten pinta ja reunat ovat kermaa. Osa kermasta on värjätty
Bake and partyn geelimäisellä elintarvikevärillä.

Koristeena marsipaanista tehtyjä kukkia ja muratinlehtiä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä