Kalakakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

28 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • vehnäleipäviipale
  • leipä
  • paahtoleipä
  • kalaliemi
  • kasvisliemi
  • lämminsavulohi
  • creme fraiche
  • punainen paprika
  • lime-pippuri
  • sitruuna-pippuri
  • katkaraputuorejuusto
  • smetana
  • tilli
  • katkarapu
  • ruohosipulituorejuusto
  • säilötty rapu
  • miniluumutomaatti
  • herneenverso
  • ananaskirsikka

Yhden leivän levyinen voileipäkakku riittää periaatteessa 15:lle.
Tämä kakku on tehty tuplasti isommaksi, jolloin kakun voi laskea riittävän 30:lle.
Tarjoilujen määrää arvioitaessa on syytä kuitenkin huomioida mihin aikaan päivästä kakkua tarjoillaan, kuinka paljon muuta syötävää on varattu ja onko kakkua syömässä isoja miehiä vai hentoisia naisia.

Kalakakku n. 30:lle

32 Reilu vehnäleipäviipaletta

Kostutusliemi:
n. 6 dl kala- tai kasvislientä (vettä ja 2 liemikuutiota)

Täyte 1:
400 g lämminsavustettua lohta
200 g creme fraichea
1/2 punainen paprika
Santa Marian lime-pippuria tai sitruuna-pippuria

Täyte 2:
200 g katkaraputuorejuustoa
240 g smetanaa
tilliä silppuna
Santa Marian lime-pippuria tai sitruuna-pippuria
2 dl katkarapuja

Pinnalle:
200 g katkaraputuorejuustoa
100 g ruohosipulituorejuustoa
200 g creme fraichea

170 g säilöttyjä rapuja valutettuna
1/2 punainen paprika
1/2 ruukkua tilliä silppuna
miniluumutomaatteja
herneenversoja
ananaskirsikoita

Aloita keittämällä kasvis- tai kalaliemi.

Leikkaa leivistä reunat pois.
Levitä tarjottimelle kelmua reilut palat.
Lado leivät kahteen riviin vierekkäin siten, että leipiä on peräkkäin neljä.
Kostuta leipäviipaleet.

Jauha sauvasekoittimella lohi, creme fraiche ja paprika tasaiseksi tahnaksi, mausta lime-pippurilla.

Sekoita katkaraputuorejuusto, smetana ja tillisilppu tasaiseksi, mausta lime-pippurilla.

Levitä puolet lohitäytteestä ensimmäisen kostutetun leipäkerroksen päälle.
Nosta päälle uusi kerros leipää, kostuta ja levitä pinnalle koko määrä toista täytettä, ripottele pinnalle katkaravut.
Nosta päälle kolmas kerros leipää, kostuta ja levitä päälle loput lohitäytteestä.
Laita vielä kerros leipää ja kostuta.

Kääri kakku tiukasti kelmuun ja nosta jääkaappiin mielellään yön yli.

Siisti kakun reunat, mikäli on tarvetta.
Kumoa kakku tarjoiluvadille.

Sekoita keskenään katkaraputuorejuusto, ruohosipulituorejuusto ja creme fraiche.
Levitä kuorrute kakun pinnalle ja reunoille.

Koristele kakku katkaravuilla, paprikasilpulla, miniluumutomaateilla, herneenversoilla ja ananaskirsikoilla.
Painele kakun reunoihin tillisilppua.

Voit koristella kakun myös näin, jolloin ainekset asetellaan kakun pinnalle poikittain raidoiksi.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä