Kahden suklaan täytekakku ylioppilaalle

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 4.8/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • kananmuna
  • sokeri
  • vehnäjauho
  • perunajauho
  • sokeroimaton kaakaojauhe
  • leivinjauhe
  • liivatelehti
  • taloussuklaa
  • daim suklaa
  • vaniljatuorejuusto
  • maustamaton tuorejuusto
  • sokeri
  • vaniljasokeri
  • vispikerma
  • konjakki
  • kahvilikööri
  • vahva kahvi

Onnea kaikille opiskeluetappinsa päätökseen saaneille ammattiin valmistuneille, ylioppilaille, sekä muille opiskelijoille=)

Tämän kakun tein serkkuni ylioppilasjuhlaan. Sankarin toiveesta kakku on suklainen.

Pohjana on 4,5 litran vetoiseen vuokaan tehty 10 munan (pieniä munia) kakkupohja.

Munia, sokeria ja jauhoja on tilavuusosina saman verran, osa jauhoista on korvattu sokeroimattomalla kaakaojauheella. Lisäksi on 3 tl leivinjauhetta.

Kahden suklaan täytekakku 

Täyte:
8 liivatelehteä
200 g taloussuklaata
200 g Daim-suklaata
200 g Sunnuntain vaniljatuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria
4 munaa
4 dl vispikermaa
1 dl konjakkia/kahvilikööriä tai vahvaa kahvia

Tulipahan testattua mitä tapahtuu mousselle, jos vaahdon tekee hieman oikomalla. Juttelin nimittäin Unelma-Ullan kanssa puhelimessa ja lisäsin vahingossa munanvalkuaisten joukkoon sokerin, vaikka se piti vatkata keltuaisten kanssa. Vaahdosta tuli hyvä niinkin, kirjoitanpa ohjeen tuon mokani mukaan, jospa se innostaa kokeilemaan teitäkin, jotka haluatte selvitä helpolla.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuustot ja vaniljasokeri.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Pilko eri lautasille taloussuklaa ja Daim-suklaa, sulata suklaat mikrossa puolen minuutin jaksoissa n 1,5-2 minuutin ajan, tai kunnes ovat sulaneita. Älä käytä täystehoa, ettei suklaat pala. Huomioi, että suklaa saattaa pysyä muodossaan, vaikka se olisi täysin sulanutta. Kokeile siis välillä onko se jo sulanut.

Kuumenna konjakki/likööri tai kahvi esim mikrossa. Liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan nesteeseen, anna jäähtyä noin minuutti.

Lisää muna-sokeri-tuorejuustoseokseen liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Jaa seos kahteen eri kulhoon, lisää toiseen seokseen taloussuklaa, toiseen Daim-suklaa, jaa  täytteisiin vielä kahteen osaan jaettu kerma.

Täytä kakku kelmulla vuorattuun paistovuokaansa ylösalaisin. Laita pohjalle kakun kansiosa, kostuta ja kaada päälle toinen täyte. Nosta täytteen päälle kakun keskiosa, kostuta ja kaada päälle toinen täyte. Nosta pinnalle kakun pohjaosa, kostuta. Nosta kelmun liepeet päälle suojaksi, hyydytä mielellään yön yli jääkaapissa.

Kumoa kakku ja koristele mielesi mukaan.

Pst…taloussuklaasta tai ylipäänsä tummasta suklaasta tulee maistuvampi mousse, jos täytteeseen käyttää tuorejuustoa. Taloussuklaan lisäksi kakun toisena täytteenä voi hyvin käyttää muitakin suklaita, mutta pelkästään käytettynä ne voivat olla vähän turhan mietoja tällä ohjeella.

Todella maistuvia mousseja voi tehdä ilman tuorejuustoakin (ja creme fraichea). Ohjeita löytyy hyydytetyistä kakuista.

Päällä on Flora vispiä, mantelimassasta tehtyjä kukkia, muotit Bake and partysta.

Päällä oleva nallekakku on myös Bake and partyn vuolla paistettu istuva nalle, jonka tein banaanikakuksi (kuivakakku). Se on kuorrutettu sokerikreemillä, josta ohje toisaalla tässä blogissa (täytekakut). Nallen päähän tein mantelimassasta ylioppilashatun, jonka värjäsin samaisen firman geelimäisillä elintarvikeväreillä.

 

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä