Hyydytetty lihakakku (kasvistäyte)

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • hapankorppu
  • näkkileipä
  • voi
  • margariini
  • liivatelehti
  • sitruunamehu
  • maustekurkku
  • punainen paprika
  • sipuli
  • kuohukerma
  • maitorahka
  • suola
  • mustapippuri
  • sinappi
  • pippurihärkä-leikkele
  • kirsikkatomaatti
  • kurkku
  • ituja
  • viinirypäle
  • vesikrassi


Hyydytetty lihakakku (kasvistäyte)

200g hapankorppuja tai näkkileipää murustettuna

75-100 g voita tai margariinia

täyte:
7 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
1 (130g) maustekurkkua hienonnettuna
1 (150g) punainen paprika hienonnettuna
1 dl hienonnettua persiljaa
4 dl kuohukermaa vaahdotettuna
250 maitorahkaa
400 g raejuustoa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1-2 rkl sinappia

Pinnalle:
n. 300g pippurihärkä-leikkeleitä
kirsikkatomaatteja
kurkkua pieneksi kuutioituna
ituja
viinirypäleitä
vesikrassia

Jauha hapankorput/näkkileivät
muruiksi, lisää sulatettu voi koneen käydessä. Kiinnitä irtopohjavuoan
(halkasija n. 26cm) pohjalle leivinpaperi ja taputtele leipäseos
tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Nosta kylmään kovettumaan. Liota
liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Hienonna maustekurkku ja
puhdistettu paprika aivan hienoksi. Hienonna persilja. Vatkaa kerma
vaahdoksi. Puserra liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne kuumaan
sitruunamehuun. Anna seoksen jäähtyä hiukan ja sekoita liivateseos
hyvin rahkan joukkoon.
Lisää maustekurkku, paprika, tilli, raejuusto ja
kermavaahto sekä mausteet ja sekoita hyvin. Levitä täyte vuokaan.
Tasoita pinta ja nosta vuoka peitettynä kylmään hyytymään ainakin
neljäksi tunniksi. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Koristele kakun pinta esimerkiksi pippurihärkä-leikkeleillä, kirsikkatomaateilla jne.

 

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä