Epun suklaa-krokanttikakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- taloussuklaa
- margariini
- sokeri
- kananmuna
- vehnäjauho
- munanvalkuainen
- munankeltuainen
- kuohukerma
- minttukrokanttisuklaa
- voi
Tänään kokeilin ohjetta, jonka Eppu on jättänyt lukijoiden
leivontaresepteihin. Kiitos! Hyvää oli, mutta luulenpa, että sinun
kakkusi on ollut paremman näköistä. Paistoin kakun halkaisijaltaan 18
senttisessä vuoassa, paistoaika ei siinä ainakaan pitänyt paikkansa,
kakku oli uunissa n 1,5 tuntia (luit oikein)! En tiedä onko kakun
korkeudella osuutta asiaan. Otin sen jo kerran pois ja irroitin vuoan
reunan, sillä seurauksella, että kakun sivuun tuli repeämä, josta alkoi
valua löysää taikinaa kuin laavaa. Pyöräytin reunan pikaisesti takaisin
paikoilleen ja laitoin kakun vielä uuniin.
Toinen tenkkapoo
tulikin kuorrutteen kanssa. Käytin ruokakermaa kuohukerman puutteessa,
siitä tuli jännän ”kiisselimäinen,” joka ei tunnu jähmettyvän
ollenkaan. Olisikohan kuohukerman kanssa käynyt paremmin? Toisaalta
levittäminen oli helppoa, kaadoin kaiken kuorrutteen kakun päälle,
josta annoin sen valua reunoille ja tasoitin reunat, se pysyi
pystysivuissakin hyvin =O (mikä on erittäin positiivista)
Näin tällä kertaa. Mutakakku tuli mieleen pohjasta, joka oli ERITTÄIN mehevää ja kosteaa.
Suklaa-krokanttikakku
Kakkupohja:
200 g talousuklaata
175 g margariinia
2 dl sokeria
3 munankeltuaista
1 dl vehnäjauhoja
3 munanvalkuaista
Kuorrutus:
1dl kuohukermaa
200g minttukrokanttisuklaata
nokare voita
Sulata suklaa ja margariini. Lisää sokeri, munankeltuainen ja vehnäjauhoseos.
Vaahdota
munanvalkuainen vaahdoksi ja sekoita kevyesti seokseen. Kaada taikina
voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa noin puoli tuntia.
Kuumenna
kerma, voi ja suklaa kattilassa, kunnes suklaa on sulanut seokseen.
Kaada hiukan jäähtynyt kuorrutus kakun päälle ja koristele.