Broileri-voileipäkakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

50 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • öljy
  • broilerin fileesuikale
  • curryjauhe
  • creme fraiche
  • ananasmurska
  • paahtoleipä
  • vesi
  • kanaliemikuutio
  • kasvisliemikuutio
  • majoneesi
  • ananaspalat
  • säilykemango
  • kirsikkatomaatti
  • kurkku
  • paprika
  • ananaskirsikka
  • juustoraaste

Tämä voileipäkakku syntyi lukijan toiveesta.
Voileipäkakun valmistus ei ole monimutkaista. Usein, ja yleensä juuri yksinkertaiset maut ovat parhaimpia. Täytteissä ei tarvita kummallisia kikkailuja. Osan leivästä voit halutessasi korvata myös tummalla leivällä. Koristele kakkusi kuinka haluat! Tässä kakussa on pinnalla raikkaita kasviksia. Jos tahdot, voit kääntää kalkkunaleikkeleitä ruusukkeiksi ja nostaa pinnalle.

Broileri-voileipäkakku
n. 10 annosta

tilkka öljyä
500 g broilerin fileesuikaleita
currya jauheena maun mukaan
1 prk Crème Bonjour Cuisine Thai Green Curry-ruoanlaittofraiche tai muuta ruoanlaittofraichea
1 pieni purkki ananasmurskaa valutettuna

15-17 viipaletta isoja paahtoleipiä

Kostutus:
3 dl vettä
1 kana-, tai kasvisliemikuutio

Pinnalle:
300 g majoneesia
ananaspaloja valutettuna
muutama viipale säilykemangoa
5-10 kirsikkatomaattia
puolikas kurkku kuutioina
puolikas paprika kuutioina
ananaskirsikoita

Reunoille: 100 g juustoraastetta

Paista broilerisuikaleet tilkassa öljyä. Mausta currylla. Jäähdytä.
Lisää joukkoon Crème Bonjour Cuisine Thai Green Curry-ruoanlaittofraiche.

Leikkaa leipäviipaleista reunat.
Suojaa pyöreä, halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperirenkaalla.
Laita pohjalle leipäviipaleita. Leikkaa tai taita leipäviipaleet vuoan muotoon. Voit koota pohjan reilusti myös pienistä paloista, kostuessaan pohjasta tulee yhtenäinen.
Kostuta.

Jaa puolet täytteestä pinnalle ja levitä tasaiseksi. Laita kerros leipäviipaleita, kostuta ja levitä pinnalle loput täytteestä. Nosta päälle vielä kerros leipää. Suojaa kelmulla ja nosta kylmään mielellään yön yli.

Poista kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
Levitä pinnalle ja reunoille majoneesia.
Laita koristeet kakun pinnalle esimerkiksi ympyrän muotoon, jolloin jokainen saa suunnilleen samat koristeet. Laita reunoille juustoraastetta.

Vinkki! Jos majoneesi tuntuu raskaalta kuorrutteena, voit korvata osan majoneesista vaikkapa creme fraichella tai tuorejuustolla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä