Appelsiinivaahtotäytteinen hedelmäkakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- sokeri
- vehnäjauho
- leivinjauhe
- liivatelehti
- flora vanilla
- appelsiinijogurtti
- appelsiini
- vaniljasokeri
- sitruunalimu
- flora vispi
- säilykemandariini
- säilykepersikka
- säilykeananas
- kiivi
- tumma viinirypäle
- punainen kirsikka
Tässä on tavallinen kahdeksan munan sokerikakkupohja, samassa suhteessa tilavuusosina sokeria, munia ja jauhoja, joista puolet vehnäjauhoja, puolet perunajauhoja ja 2 tl leivinjauhetta.
Appelsiinivaahtotäytteinen hedelmäkakku
Täyte molempiin väleihin:
10 liivatelehteä
5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
800 g Ingmanin appelsiinijugurttia (myydään 200 gramman, sekä litran purkeissa)
2 appelsiinin raastettu kuori
2 appelsiinin puristettu mehu liivatteiden liuottamiseen
1 dl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria
Kostutus: sitruunalimua
Reunapursotukset: 5 dl Flora vispiä
Päällä: säilykemandariineja, säilykepersikkaa, säilykeananasta, vihreää kiiwiä, tummia viinirypäleitä ja punaisia kirsikoita
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi, lisää jugurtti, appelsiiniin kuoriraaste, sokeri ja vaniljasokeri.
Kuumenna appelsiinimehu kuumaksi mikrossa tai pienessä kasarissa. Liuota vedestä puristetut liivatteet mehun joukkoon, anna jäähtyä pieni hetki.
Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Vuoraa kakkuvuoka kelmuilla siten, että kelmun liepeet tulevat vuoan reunojen ulkopuolelle.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
Laita alimmaiseksi kakun päällilevy ylösalaisin, kostuta. Kaada päälle puolet täytteestä, laita seuraavaksi keskimmäinen kakkulevy, kostuta ja kaada päälle loput täytteestä. Laita päälle vielä kakun pohjaosa ja kostuta se.
Käännä kelmun liepeet kakun suojaksi ja nosta kakku jääkaappiin. Hyydytä mielellään seuraavaan päivään.
Kumoa kakku ja koristele haluamillasi hedelmillä.
Laita reunoille halutessasi Wienernougat crushia tai mantelirouhetta.