Viikunakakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Viikunakakku oli yksi joulun toiveruokaresepteistä.
Viikunoita myydään taateleiden tapaan kuivattuna tiiviissä paketissa. Koristeeksi voit ostaa tuoreita viikunoita.
Viikunakakku
250 g kuivattuja viikunoita
2-3 dl vettä
200 g voita
1 dl ruokokidesokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl leseitä
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
100 g kermaviiliä, piimää tai vaniljarahkaa
Laita viikunat ja vesi kasariin, keitä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes viikunat pehmenevät. Jauha tasaiseksi sauvasekoittimella.
Vaahdota voi ja ruokokidesokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä kerma ja vaniljarahka. Sekoita lopuksi joukkoon jauhetut viikunat.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 150-175 asteessa 50-60 minuuttia.
Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.