Runeberginkakku

  • 20 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

86 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Johan Ludvig Runebergin päivä

Helmikuun viidentenä päivänä vietetään kansallisrunoilija Johan Ludvig Runebergin päivää. Runebergin tortut kuuluvat alkuvuoden herkkuleivonnaisiin.

Ne valmistetaan tyypillisesti korkeahkoihin annosvuokiin, mutta voit valmistaa tortut myös muffinivuokiin tai vaikkapa kakkuvuokaan, josta riittää jaettavaa useammallekin herkkusuulle.

Advertising information

Ainekset

10 annosta
  • 200 g voita TAI
  • 200 g margariinia (vaihtoehto)
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl taloussokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl (=50 g) mantelirouhetta TAI
  • mantelijauhetta (vaihtoehto)
  • 1 dl korppujauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ dl mantelilikööriä
  • ½ dl vettä
  • 1 dl omenamehua
  • n. 10 tippaa karvasmanteliaromia
  • 150 g vadelmamarmeladia
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 rkl vettä

Valmistusohje

  • Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja likööri, sekä vesi.
  • Mausta varovasti karvasmanteliaromilla ja maista taikinaa.
  • Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
  • Anna jäähtyä hetki ja siirrä tarjoiluvadille.
  • Pursota tai levitä hillo kakun keskelle isoksi ympyräksi.
  • Sekoita tomusokeri ja vesi paksuksi tahnaksi ja pursota hilloympyrän reunalle.
  • Tarjoa Runeberginkakku hyvässä seurassa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä