Piparkakun makuinen joulukakku

  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

27 arvostelua. Keskiarvo: 3.1/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

  • 150 g voi
  • margariini
  • 3 kananmuna
  • 4 dl vehnäjauho
  • 1 pss (18 g) piparkakkumauste
  • 2 tl leivinjauhe
  • 250 g mascarponejuusto
  • 1 dl tomusokeri
  • 1 tl vaniljasokeri
  • kanelitanko
  • kaneli

Piparkakun makuinen joulukakku

150 g voita tai margariinia
2 dl fariinisokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 pussi (18 g) piparkakkumaustetta
2 tl leivinjauhetta

Kuorrute:

250 g mascarponejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
kanelitanko ja kanelia

Hellapoliisi: Piparinmakuinen joulukakku

Vaahdota hieman pehmeä voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja vatkaa taikina tasaiseksi.
Laita taikina SAGA paistovuokaan ja kypsennä 150-175 -asteisessa uunissa 50-60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos taikina ei tartu tikkuun, on kakku kypsä.
Kumoa ja jäähdytä.
Valmista kuorrute.
Vatkaa mascarponejuuston joukkoon tomusokeria ja vaniljasokeria.
Levitä kuorrute lusikalla huolimattomasti kakun pinnalle.
Koristele kanelitangolla ja ripottele pinnalle hieman kanelia jauheena.

Vinkki! Vie kakku vaikka lahjaks. Sido kiinni koristeellisella nauhalla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä