Pähkinäinen piimä-tyrnikakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Tämä mehevä piimäkakku kätkee sisäänsä tyrnimarjoja, jotka ovat erittäin vitamiinipitoisia.
Lisämakua kakulle antaa taikinaan lisätty hasselpähkinäjauhe.
Kakun valmistaminen on helppoa, sekoitat vain ainekset tasaiseksi seokseksi ja kaadat voideltuun ja jauhotettuun kahvikakkuvuokaan.
Pähkinäinen piimä-tyrnikakku
n. 15 palaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl hasselpähkinäjauhetta
1 dl taloussokeria
1 dl Tummaa Muscovadosokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
3 munaa
100 g (=1 dl) sulatettua margariinia
3 dl piimää
2 dl tyrnimarjoja
Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
tilkka vettä
Sekoita kakun kaikki ainekset puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kahvikakkuvuokaan.
Paista 150-175 asteessa noin tunti.
Kumoa hieman jäähtynyt kakku tarjoiluvadille.
Sekoita tomusokerin joukkoon tilkka vettä ja valuta tahna jäähtyneen kakun pinnalle.