Pääsiäisen suklaakakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Tämä pääsiäisen kakku on toteutettu lukijan toiveesta Mignon-munista.
Tuosta herkullisesta suklaasta valmistaisi toki muunkinlaisia kakkuja, mutta tällä kertaa tarjolla oli suklaista kahvikakkua.
Kakku on paistettu Bake and Partyn Pääsiäismuna-kakkuvuoassa. Oma kakkuni jäi hieman matalaksi, korkeamman kakun saa tekemällä taikinan puolitoistakertaisena.
Pinnalla kellotteleva pupujussikka on 3D-pupumuotilla tehty, mutta muottiin on sulatettu vain pupun etuosa.
Koko pupuun kuluu suklaata noin 200 grammaa.
Pääsiäisen suklaakakku
200 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
2-3 Fazerin Mignon-munaa sulatettuna
Kuorrutus:
250 g Fazerin tummaa suklaata
n. 1 dl kermaa
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten ja tämän jälkeen keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä maito.
Sulata suklaamunat puolen minuutin jaksoissa mikrossa välillä sekoitellen.
Lisää sula suklaa taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun uunivuokaan, paista 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
Paloittele suklaa kattilaan, kaada joukkoon kerma, hämmentele, kunnes suklaa on sulanut.
Levitä suklaaseos kakun pintaan, koristele haluamallasi tavalla.