Mehevä päärynäkakku

  • 30 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

16 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Bonne logo vaalea Bonne logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 100 g voi
  • (vaihtoehto) margariini
  • 3 dl sokeri
  • 2 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauho
  • 1 dl mantelijauho
  • 1 tl vaniljasokeri
  • (vaihtoehto) vaniljajauhe
  • 1 tl ruokasooda
  • ½ tl neilikka
  • ½ tl kardemumma
  • 1 tl kaneli
  • 3-4 dl Bonne päärynäsose
Vuokaan:
  • voi
  • mantelijauhe
  • korppujauho
Pinnalle:
  • 50 g voi
  • (vaihtoehto) margariini
  • 2½ dl tomusokeri
  • 200 g vanilja tuorejuusto
  • 1 päärynä
  • pähkinäsekoitus

Bonne 100 prosenttiset hedelmä- ja marjasoseet sopivat monipuolisesti ruoanlaittoon ja leivontaan. Upean mehevän kakun voit maustaa leivontamausteilla mielesi mukaan. Tämä kakku on samettisen pehmeää ja mehevää ja se katoaa parempiin suihin nopeasti. Voit tarjota kakun myös ilman kuorrutetta tai valmistaa sen paloiksi uunipellille.

Mehevä päärynäkakku

100 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl vaniljasokeria tai vaniljajauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl neilikkaa
½ tl kardemummaa
1 tl kanelia
3-4 dl Bonne Päärynäsosetta

Vuokaan:
nokare voita
mantelijauhetta tai korppujauhoja

Pinnalle:
50 g voita tai margariinia
2 ½ dl tomusokeria
200 g vanilja tuorejuustoa
(1 päärynä)
(saksanpähkinöitä tai muita pähkinöitä tai manteleita)

Mittaa kulhoon voi ja sokeri ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita lopuksi joukkoon päärynäsose. Voitele ja jauhota leipävuoka tai muu kakkuvuoka ja levitä taikina vuokaan. Paista 150-175 asteessa 50-60 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja anna jäähtyä. Valmista kuorrute. Vatkaa voi tai margariini ja tomusokeri keskenään. Lisää sitten joukkoon vanilja tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi tahnaksi. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja koristele viipaloidulla päärynällä ja saksanpähkinöillä tai muilla pähkinöillä tai manteleilla.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä