Manteli-hedelmäkakku

  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Tämä kakku on Kaarina Roinisen leivontakirjasta. Itse lisäisin kakkutaikinaan hieman rommi-aromia, manteliaromia, konjakkia tai mantelilikööriä.
Maustehyllyssäni oli muskotin kokoinen aukko, joten käytin tilalle pomeranssinkuorta samassa suhteessa. Vuoan ”jauhotin” kookoshiutaleilla.

Advertising information

Ainekset

  • 200 g margariinia TAI
  • 200 g voita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl muskottipähkinää
  • 1 rasia sukaattia
  • 1 rasia hedelmäsekoitusta
  • 1 dl rouhittuja manteleita
Pinnalle:
  • 1-2 pss kuorittuja manteleita

Valmistusohje

  • Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  • Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun uunivuokaan, jonka halkaisija on 22-24 cm.
  • Painele kakun pinnalle mantelit säteittäin.
  • Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 55-60 minuuttia.
  • Kumoa jäähtynyt kakku laakealle lautaselle ja siitä takaisin toiselle lautaselle niin, että paistopinta tulee päälle.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä