Manteli-hedelmäkakku
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 200 g margariinia TAI
- 200 g voita
- 1 ½ dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- ½ tl muskottipähkinää
- 1 rasia sukaattia
- 1 rasia hedelmäsekoitusta
- 1 dl rouhittuja manteleita
Pinnalle:
- 1-2 pss kuorittuja manteleita
Valmistusohje
- Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun uunivuokaan, jonka halkaisija on 22-24 cm.
- Painele kakun pinnalle mantelit säteittäin.
- Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 55-60 minuuttia.
- Kumoa jäähtynyt kakku laakealle lautaselle ja siitä takaisin toiselle lautaselle niin, että paistopinta tulee päälle.