Klassinen englantilainen hedelmäkakku

  • 20 min Työaika
  • 1 h 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

148 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Eilen leivoin ystävälleni hänen toivestaan Englantilaisen hedelmäkakun, johon hän halusi hieman konjakkia mukaan. Enpä olekaan koskaan ennen tullut tehneeksi tällaista kakkua. Ohjeen otin Kaarina Roiniselta, sillä hänen ohjeensa ovat Pirkan ohella aina luotettavia, jos jotain uutta haluaa kokeilla.

Koska kakku menee siis ystävälleni joulupöytään, en osaa sanoa miltä kakku maistuu. Raaka-aineet ovat kahvikakkuun melkoisen hintavat, toivottavasti kannatti satsata.

Advertising information

Ainekset

  • 200 g margariinia
  • tai voita
  • 2½ dl fariinisokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl hasselpähkinärouhetta
  • 1 dl korintteja
  • 1 dl kuivattuja aprikooseja suikaloituina
  • 1 rasia sukaatteja
  • 1-2 rasiaa punaisia tai vihreitä kuivattuja kirsikoita
  • 2 rkl konjakkia

Valmistusohje

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  • Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
  • Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, myös paloitellut hedelmät (+ konjakki), sekoita varovasti taikina tasaiseksi.
  • Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun rengasvuokaan.
  • Paista uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä