Appelsiini-suklaakakku
- 20 min Työaika
- 1 h 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8-10 annosta
- 150 g voita TAI
- 150 g margariinia (vaihtoehto)
- 1 dl Dansukker Muscovadosokeria
- 2 dl Dansukker Taloussokeria
- 3 kananmunaa
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 50-100 g sokeroituja appelsiininkuoripaloja
- 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 100 g sulatettua tummaa suklaata
Kuorrutus:
- 1 pkt (300 g) Dansukker Kaakaotomusokeria
- 1 yhden appelsiinin purisettu mehu
- 1 puolikkaan appelsiinin raastettu kuori
Valmistusohje
- Vaahdota voi ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu suklaa.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 150 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista.
- Kumoa kypsä kakku ja anna jäähtyä. Valmista kuorrute sekoittamalla kaakaotomusokerin joukkoon appelsiinista puristettua mehua sen verran, että saat paksun, levittyvän tahnan.
- Sekoita joukkoon appelsiininkuoriraastetta.
- Levitä kuorrute kakun pinnalle ja nosta kakku kylmään hetkeksi.
- Tarjoa appelsiini-suklaakakku