Amerikkalainen porkkanakakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

8 arvostelua. Keskiarvo: 3.4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Tämän ohjeen bongasin Kodin Kuvalehtien Parhaat täytekakut-kirjsta, joka on Marita Joutjärven toimittama.

Kuorrutetta tehdessäni vasta muistin, miten joku suositteli aikanaan, että kuorrutteeseen kannattaisi käyttää tuorejuuston sijaan sulatejuustoa. En tietenkään muistanut sitä kaupassa, kun kakkua suunnittelin=/  Luulen, että kuorrute olisi ollut paremmin päällä pysyvää sulatejuustosta tehtynä. Koska hätäisenä kuorrutin vielä lämpöisen kakun, en edes yrittänyt levittää sitä reunoille, vaan jätin sen vain päälle.

Amerikkalainen porkkanakakku

3 3/4 dl maissi- tai auringonkukkaöljyä
3 dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
3-4 tl kanelia
2,5 tl vaniljasokeria
5 dl porkkanaraastetta (2-3 porkkanaa)
2,5 dl rouhittuja saksanpähkinöitä (muutkin käy)
1 1/4 dl kookoshiutaleita
225 g ananasmurskaa (itse silppusin 3 säilykepersikan puolikasta + 1 dl säilykepurkin lientä)

Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 sitruunan mehu

Mittaa kulhoon öljy, sokeri, munat ja sekoita keskenään.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, porkkanaraaste ja ananasmurska. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina jauhotettuun, halkaisijaltaan 24 cm vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa n 1 tunti.

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä jäähtyneen kakun pinnalle.

Marsipaaniporkkanat tein silikonisella muotilla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä