Serranon juustokakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

49 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • täysjyvä korppu
  • voi
  • liivatelehti
  • vesi
  • kuohukerma
  • paprika-chili tuorejuusto
  • punainen pestokastike
  • ruohosipulituorejuusto
  • sinappi
  • mustapippuri
  • ilmakuivattu kinkku
  • miniluumutomaatti
  • kirsikkatomaatti
  • rucola
  • mozzarellapallo
  • vihreä pestokastike

Kevään ja kesän juhlat ansaitsevat juhlavan, mutta raikkaan ja herkullisen tarjottavan.
Suolainen maistuu nykyisin makeaa paremmin ja siksi kannattaa panostaa suolaiseen tarjottavaan.
Käytä mielikuvitustasi ja koristele tämä kakku omilla suosikkiaineksillasi.
Kokeile vaikkapa fetajuustoa, savustettua lohta, savuporoa tai vain kasviksia.

Serranon juustokakku
noin 12 annosta

Pohja:
17 kpl (noin puoli pussillista) Pågen Krisprolls makeuttamattomia täysjyvä korppuja
75 g voita

Täyte:
10 liivatelehteä
vettä
2 1/2 dl kuohukermaa
400 g paprika-chilituorejuustoa + noin 1 dl punaista pestokastiketta
400 g ruohosipulituorejuustoa + 1 rkl sinappia + reilusti mustapippuria myllystä
3-4 rkl kiehuvaa vettä

Pinnalle:
50 g Serranon kinkkua tai muuta ilmakuivattua kinkkua
100 g miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
rucolaa
125 g mozzarellapalloja + 2 rkl punaista tai vihreää pestokastiketta
mustapippuria myllystä

Jauha Krisprolls korput tehosekoittimessa hienoksi muruksi.
Sulata voi ja sekoita murujen joukkoon.
Leikkaa halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperista ympyrä.
Taputtele muruseos vuoan pohjalle.

Vaahdota kuohukerma ja jaa se kahteen erilliseen kulhoon.
Lisää toiseen paprika-chilituorejuusto ja punainen pestokastike.
Sekoita tasaiseksi.

Lisää toiseen kulhoon kermavaahdon seuraksi ruohosipulituorejuustoa, sinappia ja runsaasti mustapippuria myllystä.

Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa.
Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
Sekoita tasaiseksi lusikalla.
Jaa liemi kahteen osaan ja valuta molemmat liemet ohuena nauhana täytteisiin koko ajan sekoittaen.
Kaada täytteet varovasti päällekkäin vuokaan.
Suojaa kelmulla tai foliolla ja anna jähmettyä mielellään yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Koristele Serranon kinkusta käännellyillä ruusukkeilla, miniluumutomaateilla, pestokastikkeessa käännetyillä mozzarellapalloilla ja rucolalla.
Rouhi pinnalle vielä mustapippuria.

Reseptin toteuttanut:

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä