Omenainen glögi-juustokakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

144 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Vaalea glögi ja lempeä omena on loistava yhdistelmä. Valmista tämä herkullinen kakku pikkujouluherkuksi tai joulun jälkiruokapöytään.

Pohjan kekseinä voit käyttää myös piparkakkuja tai muita keksejä.

Omenainen glögi-juustokakku
noin 8 annosta

Pohja:
200-300 g Fanipaloja, Original tai Juhla

Täyte:
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g Philadelphia tuorejuustoa, maustamaton
1 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl piparkakkumaustetta
2 dl omenasosetta, kevyesti makeutettua
1/2 dl vaaleaa glögiä

Pinnalle:
3 liivatelehteä
2 dl omenasosetta
ripaus kanelia
1 dl vaaleaa glögiä

Leikkaa Fanipalat veitsellä karkeaksi rouheeksi.
Laita halkaisijaltaan 18-22 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperiympyrä ja levitä kerros
Fanipalarouhetta pohjalle.Jätä osa täytteeseen.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon Philadelphia tuorejuusto, fariinisokeri, sokeri, vaniljasokeri,
piparkakkumauste ja omenasose.Tarkista maku. Mikäli käytät makeutettua sosetta, maista seosta ennen kuin lisäät sokeria, jotta seoksesta ei tule liian makeaa.
Kuumenna glögi esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouunissa kiehuvaksi.
Liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon ja sekoita lusikalla tasaiseksi.
Valuta liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada osa täytteestä vuokaan ja ripottele väliin Fanipalarouhetta. Kaada loput täytteestä vuokaan ja nosta kylmään hyytymään
muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kun kakku on hyytynyt, valmista kiille.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Mittaa kasariin omenasose, kaneli ja vaaleaa glögiä. Kuumenna kiehuvaksi.
Lisää joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja tarkista, että ne liukenevat joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Älä keitä.
Nosta seos hetkeksi jäähtymään.

Lusikoi hieman jäähtyny liemi varovasti kakun päälle lähellä kakun pintaa.
Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Irrota kakku vuoasta veitsellä varovasti irrottaen.
Siirrä tarjoiluvadille ja koristele halutessasi Fanipalarouheella.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä