Kasvis-juustokakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- vaalea leipä
- leipä
- kasvisfondi
- vesi
- liivatelehti
- vispikerma
- maustettu tuorejuusto
- sulatejuusto
- maustekurkku
- kurkku
- herkkusieni
- persilja
- pinjansiemeniä
- dijon-sinappi
- provencen mausteseos
- vesi
- kasvisliemi
- miniluumutomaatti
- vuohenjuusto
- fetajuusto
Tämän kakun voit valmistaa halkaisijaltaan noin 22 cm irtopohjavuokaan. Kosteutta ja rasvaa päästävät kakut ja leivonnaiset ovat monelle hieman ongelmallisia juhlahetkinä, kun halutaan, että alla oleva kakkupaperi pysyy siistinä. Brunolla on koristelajitelma Pergamiini-kakkupaperia. Paketissa on 4 kappaletta halkaisijaltaan 24 cm ja 4 kappaletta halkaisijaltaan 28 cm kakkupaperia. Paperi kestää normaalia kakkupaperia paremmin kosteutta ja rasvaa.
Kasvisjuustokakku
4 vaaleaa leipäviipaletta
kostutus: kasvisfondia + vettä
täyte:
5 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g maustettua tuorejuustoa (esimerkiksi ruohosipuli)
100 g levittyvää sulatejuustoa
60 g maustekurkkua
60 g tuorekurkkua
2-3 isoa herkkusientä
1/2-1 dl persiljaa
25 g pinjansiemeniä
dijon-sinappia
Provencen mausteseosta
1/4 dl vettä tai kasvislientä
Koristeluun:
levittyvää sulatejuustoa
miniluumutomaatteja, kurkkua, herkkusientä, persiljaa ja vuohenjuustoa tai fetaa
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Leikkaa leivistä kuoret, asettele leivät vuoan pohjalle.
Kuumenna tilkka vettä, mausta kasvisfondilla, kostuta leipäviipaleet.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vaahdota kerma, vatkaa joukkoon tuorejuusto ja sulatejuusto.
Lisää joukkoon pieneksi kuutioidut kurkut, herkkusienet, silputtu persilja ja pinjansiemenet.
Mausta seos dijon-sinapilla ja Provencen mausteseoksella.
Kuumenna vesi tai kasvisliemi kiehuvaksi, lisää joukkoon vedestä puristetut liivatteet, sekoita tasaiseksi.
Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada seos kostutetun leipäpohjan päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yli yön.
Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle.
Levitä kakun pintaan sulatejuustoa
Koristele miniluumutomaateilla, kurkulla, persiljalla, herkkusienillä, kuutioidulla vuohenjuustolla ja pinjansiemenillä.