Perinteinen moussaka

  • 20 min Työaika
  • 1 h 10 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Helppo moussaka
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

37 arvostelua. Keskiarvo: 3.4/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Euro-East

Moussaka on tuttu Kreikasta. Se on melkein kuin lasagne, mutta pastan sijaan ruoassa on perunaa ja munakoisoa. Munakoison sijaan voit käyttää ateriassa Euro-Eastin maahantuomaa munakoisoa chilikastikkeessa tai paprika-munakoisotahnaa. Tämä nopeuttaa ruoanvalmistusta ja saat herkullisen mehevän aterian. Jauhelihana voit käyttää karitsan- tai naudan jauhelihaa.

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 4 keskikokoista perunaa, jauhoinen lajike
  • 3 rkl oliiviöljyä
Lisäksi:
  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynsiä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 400 g karitsan jauhelihaa TAI
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 tl kuivattua oreganoa
Valkokastike:
  • 40 g voita TAI
  • 40 g margariinia (vaihtoehto)
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • suolaa
  • 1 munankeltuainen
Lisäksi:
  • 530 g Dovgan Munakoisoa chilikastikkeessa TAI
  • 2x 250 g Dovgan Paprika-munakoisotahnaa (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Kuori perunat ja leikkaa ne aivan ohuiksi viipaleiksi.
  • Paista niitä kuumalla pannulla oliiviöljyssä, kunnes alkavat kypsyä. Nosta sivuun.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista sipulia ja valkosipulia hetki. Lisää jauheliha ja paista kauttaaltaan kypsäksi.
  • Mausta suolalla, mustapippurilla ja oreganolla.
  • Valmista valkokastike.
  • Sulata voi tai margariini kasarissa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot, älä ruskista.
  • Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee.
  • Mausta valmis kastike suolalla ja sekoita joukkoon kananmunankeltuainen.
  • Laita perunat reunalliseen uunivuokaan.
  • Levitä päälle puolet jauhelihasta. Levitä jauhelihatäytteen päälle Dovgan munakoisotäyte, loput jauhelihasta ja lopuksi valkokastike.
  • Kypsennä ruokaa 200-asteessa uunin keskiritilätasolla 30-40 minuuttia.
  • Anna moussakan vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä