Perinteinen jauhelihakastike

  • 10 min Työaika
  • 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

143 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Huomasin, että tällainen perinteinen kotiruokaresepti puuttuu sivustolta.
Tämä kastike toimii myös keitettyjen perunoiden kanssa.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 rkl voita
  • tai margariinia
  • tai öljyä
  • 400 g jauhelihaa
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria rouheena
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 7 dl vettä
  • 1-2 rkl tomattipyreetä
  • tai ketsuppia vähän enemmän
Lisäksi
  • 1-2 l vettä
  • ½ tl suolaa
  • 300-400 g pastaa

Ohje

  • Sulata voi tai marganiini kattilassa.
  • Paista hienonnettu sipuli ja jauheliha.
  • Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Sekoita joukkoon vehnäjauhot.
  • Lisää vesi ja tomaattipyree.
  • Anna kiehua miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia, kunnes kastike sakenee.
  • Kiehauta vettä kasarissa.
  • Lisää kiehuvaan veteen suola ja pasta.
  • Keitä, kunnes pasta on sopivan kypsää.
  • Valuta.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: