Lihamureke, punajuurikastike, perunasose ja lämpimät porkkana-juuripersiljakuutiot

Uusimmat reseptit
Advertising information
Tämä mureke ei ole erityisen houkuttelevan näköinen, tein sen alumiiniseen vuokaan, joten se ei saanut paistopintaa, kun kumosin sen. Ihan perusmureke, johon lisäsin timjamia.
Lihamureke, punajuurikastike, perunasose ja lämpimät porkkana-juuripersiljakuutiot
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä tai kermaa
400 g jauhelihaa (myös riista kävisi hyvin)
(1 muna)
10 -15 hillosipulia pieneksi silputtuna
1 tl suolaa
mustapippurirouhetta
1-2 tl timjamia
Turvota korppujauhot nesteessä, lisää joukkoon muut aineet, sekoita tasaiseksi. Muotoile murekkeeksi pellille tai laita voideltuun vuokaan. Paista 225-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.
Punajuurikastike:
1-2 rkl öljyä
1 keskikokoinen peruna
1 pienehkö punasipuli
puolikas pieni palsternakka
3 pientä punajuurta (etikkapunajuurikin käy)
vettä sen verran, että kasvikset peittyvät
rouhittua mustapippuria
2 tl balsamiviinietikkaa
1 rkl smetanaa
timjamia tai salviaa
Pilko juurekset pieniksi ja kuullota kattilassa kuumassa öljyssä. Laske vettä päälle sen verran, että kasvikset peittyvät.
Hauduta kypsiksi kannen alla. Soseuta ja mausta pippurilla, balsamiviinietikalla ja yrteillä. Lisää joukkoon smetana.
Ohenna vedellä, jos on tarpeen. Kuumenna.
Tarjoa lihamurekkeen, naudanlihan tai riistan kanssa.
Porkkana ja juuripersiljakuutiot:
Kuutioi kuoritut juurekset, keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Lisää joukkoon sulatettua voita tai margariinia.