Kaalikääryleet

  • 40 min Työaika
  • 4 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso

79 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Kaalikääryleet ovat hieman työläitä valmistaa, mutta lopputulos palkitsee kyllä nähdyn vaivan. Valmista kerralla reilu määrä ja pakasta loput myöhempiä herkutteluhetkiä varten.

Advertising information

Ainekset

12 annosta
  • 2 kg valkokaalia
  • vettä
  • suolaa
  • 1 dl puuroriisiä
  • 3 dl vettä
  • ½ lihaliemikuutio
  • tai kasvisliemikuutio
  • 2 rkl voita
  • tai öljyä
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • ¾ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä tai rouheena
  • ¼ tl meiramia
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 2 dl ruokakermaa
  • tai kuohukermaa
  • 1 dl korppujauhoja
Pinnalle
  • tummaa siirappia
  • 50 g voita nokareina

Ohje

  • Koverra kaalista kanta ja poista uloimmat lehdet.
  • Valitse kattila, johon kaali mahtuu.
  • Kiehauta kattilassa vettä.
  • Lisää kaali ja suola kiehuvaan veteen.
  • Keitä, kunnes kaali pehmenee.
  • Säästä keitinlientä myöhempää käyttöä varten
  • Kiehauta vesi ja liemikuutio.
  • Lisää riisi kiehuvaan veteen ja keitä, kunnes neste on imeytynyt riisiin.
  • Kuumenna rasva pannussa.
  • Paista jauheliha ja silputtu sipuli.
  • Mausta suolalla, mustapippurilla, meiramilla ja paprikajauheella.
  • Lisää joukkoon keitetty riisi.
  • Mittaa kerma ja korppujauhot kulhoon ja anna turvota.
  • Lisää turvonnut seos jauheliha-riisitäytteen joukkoon.
  • Irrota kaalinlehdet työlaudalle.
  • Ohenna lehtiruodin paksuin kohta.
  • Laita täytettä kaalinlehden keskelle.
  • Käännä lehden ulkoreunat keskelle, jotta kääryleen päät sulkeutuvat.
  • Kääri rulliksi ja nosta vieriviereen reunalliseen uunivuokaan.
  • Valuta pinnalle reilusti siirappia.
  • Ripottele päälle voinokareita.
  • Paista 175 asteessa tunnista puoleentoista tuntiin.
  • Voitele välillä kaalin keitinliemellä.
  • Tarjoa puolukkahillon ja perunoiden kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: