Mansikka-raparperikiisseli
- 10 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Elega
Monen kotipihasta pukkaa raparperia ja mansikatkin tarttuvat mukaan usein kaupasta tai torikojulta. Menneiden vuosikymmenten herkku: mansikka-raparperikiisseli maistuu yhtä herkulliselta kuin aiemminkin. Jos pakastimesta löytyy vielä edelliskesän mansikoita, voit hyödyntää myös ne tähän herkulliseen välipalaan tai jälkiruokaan.
Advertising information
Ainekset
6-8 annosta
- 3 raparperinvartta
- 1 ½ l vettä
- 2 dl sokeria (tai maun mukaan)
- 1 l mansikoita
- ¾ dl perunajauhoja
- 2 dl vettä
Pinnalle:
- sokeria
Valmistusohje
- Paloittele raparperit viipaleiksi ja laita kattilaan.
- Lisää joukkoon vesi ja sokeri ja anna kiehua noin 10 minuuttia kunnes raparperit pehmenevät.
- Lisää mansikat ja anna kiehua muutama minuutti. Sekoita perunajauhot ja vesi keskenään ja lisää se ohuena nauhana höyryävään liemeen hiljalleen sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa.
- Ota pois liedeltä ja siirrä tarjoilukulhoon. Ripottele pinnalle vielä hieman sokeria.
- Tarjoa mansikka-raparperikiisseli lämpimänä tai kylmänä.