Kylmä riisivanukas, eli Viktorian kiisseli
- 15 min Työaika
- 2 h 15 min Valmistusaika

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
5-6 annosta
- 1 dl puuroriisiä
- 2 dl vettä
- 4 dl maitoa
- ½ dl Taloussokeria
- ½ tl hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta
- ½ sitruunan mehu
- 2 liivatelehteä +
- 1 rkl maitoa
- 2 dl kuohukermaa
- 2 tl Vaniljasokeria
Lisäksi:
- 3 dl puolukoita
- 2 rkl vettä
- ¾ dl Hillosokeria
Valmistusohje
- Mittaa riisi ja vesi kattilaan. Keitä, kunnes vesi on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Lisää maito ja jatka keittämistä, kunnes maito on imeytynyt riisiin. Jäähdytä.
- Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
- Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla.
- Lisää joukkoon sitruunankuoriraaste ja sitruunan mehu.
- Kuumenna 1 rkl maitoa kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen. Lisää liivateneste kermavaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
- Sekoita kermavaahto jäähtyneen puuron joukkoon.
- Annostele seos halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan tai leivosrenkaisiin ja nosta muutamaksi tunniksi kylmään hyytymään.
- Mittaa kattilaan puolukat ja vesi, kiehauta. Lisää hillosokeri koko ajan hämmentäen. Anna kiehua miedolla lämmöllä viidestä kymmeneen minuuttiin.
- Irroita vuoka/vuoat riisivanukkaan ympäriltä ja tarjoa puolukkahillon kanssa.