Kylmä riisivanukas, eli Viktorian kiisseli

  • 15 min Työaika
  • 2 h 15 min Valmistusaika
viktorian kiisseli
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

43 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Dansukker

Viktorian kiisseli on perinteinen, herkullinen joulujälkiruoka.. Upean pehmeä ja vaniljainen riisivanukas maistuu herkulliselta puolukkakiisselin tai puolukkahillon kanssa.

Advertising information

Ainekset

5-6 annosta
  • 1 dl puuroriisiä
  • 2 dl vettä
  • 4 dl maitoa
  • ½ dl Taloussokeria
  • ½ tl hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 liivatelehteä +
  • 1 rkl maitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl Vaniljasokeria
Lisäksi:
  • 3 dl puolukoita
  • 2 rkl vettä
  • ¾ dl Hillosokeria

Valmistusohje

  • Mittaa riisi ja vesi kattilaan. Keitä, kunnes vesi on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Lisää maito ja jatka keittämistä, kunnes maito on imeytynyt riisiin. Jäähdytä.
  • Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
  • Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla.
  • Lisää joukkoon sitruunankuoriraaste ja sitruunan mehu.
  • Kuumenna 1 rkl maitoa kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen. Lisää liivateneste kermavaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
  • Sekoita kermavaahto jäähtyneen puuron joukkoon.
  • Annostele seos halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan tai leivosrenkaisiin ja nosta muutamaksi tunniksi kylmään hyytymään.
  • Mittaa kattilaan puolukat ja vesi, kiehauta. Lisää hillosokeri koko ajan hämmentäen. Anna kiehua miedolla lämmöllä viidestä kymmeneen minuuttiin.
  • Irroita vuoka/vuoat riisivanukkaan ympäriltä ja tarjoa puolukkahillon kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä