Vaniljainen Nalle Puh -kakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Tämän kakun tein kummipoikani 1-vuotissyntymäpäiville yllätykseksi.
Kakku on tehty HeiRolin 22 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan.
Pohjana käytin pakasteesta löytynyttä valmista kaakaopohjaista kääretorttulevyä.
Pohjan voi valmistaa myös murustetuista kekseistä ja sulatetusta voista tai margariinista.
Päällä syötävä Nalle Puh -kakkukuva, joita voi tilata tämän linkin takaa. Valikoima on laaja.

Vaniljainen Nalle Puh -kakku

Pohja:
1 muna
2 1/2 rkl sokeria
2 1/2 rkl jauhoja (joista osa voi olla sokeroimatonta kaakaojauhetta)
1/2 tl leivinjauhetta
leivinpaperia

Kostutus: vaniljasokerilla maustettua maitoa

Täyte:
6 liivatelehteä
1 pkt (= 2 pss) Blå Band Valkosuklaa-Nougat moussejauhetta
2 dl maitoa
2 1/2 dl Flora vispiä
200 g Sunnuntai vanilja tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 – 1 dl Wienernougat crushia

2 rkl vettä

Reunat:
1-2 dl vispikermaa vaahdotettuna
sokeria
vaniljasokeria

Vaahdota muna ja sokeri kuohkeaksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Leikkaa kakkuvuoan pohjalle leivinpaperista ympyrä.
Kaada taikina leivinpaperin päälle kakkuvuokaan, kypsennä 225 asteissa uunissa muutama minuutti, kunnes pohja on valmis.
Kumoa pohja ja anna jäähtyä.

Leikkaa vuoan pohjalle uusi leivinpaperi.
Nosta pohja vuokaan ja kostuta.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita Valkosuklaa-Nougat-jauhe yhdessä maidon kanssa.
Vaahdota Flora vispi, lisää joukkoon vaniljatuorejuusto, mausta vaniljasokerilla.
Yhdistä seokset, lisää joukkoon vielä Wienernougat crushia.

Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi mikrossa juomalasissa, liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan nesteeseen, sekoita tasaiseksi.
Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen.
Kaada täyte kostutetun pohjalevyn päälle.

Nosta pinnalle välittömästi syötävä kakkukuva ja painele se kevyesti kiinni täytteeseen.
Nosta kylmään vähintään muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli.
Kakkukuva pehmenee ja asettuu päälle saadessaan kakusta kosteutta.

Koristele reunat sokeroidulla kermapursotuksella.

Huom! Kakkukuvaa voi leikata sopivan kokoiseksi, mikäli se on liian suuri.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä