Vaniljainen mansikkakakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

3 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ystäväni vietti syntymäpäiviään. Luontevimmalta tuntui antaa lahja syötävässä muodossa. Kovin vuodenaikaan sopiva ei tämä kakku ole, mutta pähkinäallergiselle ei voinut suunnitella kovin jouluista kakkua.
Valkosuklaiset enkelit tein sulattamalla Fazerin MinutBlock -suklaata mikrossa ja nostelin sulan suklaan Bake and Partyn jouluiseen enkeli-suklaamuottiin. Laitoin muotin muutamaksi minuutiksi pakastimeen ja kumosin.

Vaniljainen mansikkakakku

Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Kostutus: vaniljasokeria + maitoa

Täyte:
5 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä
200 g vaniljatuorejuustoa
250 g Hyla-rahkaa
1/2 dl mansikkatomusokeria
1/2 dl sokeria
2 maustemitallista DrOetkerin vanilja-aromia (1 maustemitta= 1/4 tl)
130 g Pandan valkosuklaata
250 g tuoreita mansikoita

Päällä:
2 dl Flora vispiä
vaniljasokeria
sokeria
tuoreita mansikoita
valkosuklaakoristeita
1/2 dl vettä

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Kumoa levy toiselle leivinpaperille.

Leikkaa jäähtyneestä levystä halkaisijaltaan 24 cm pyöreä pala leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Kostuta pohja vanilja-maidolla.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä noin 5-10 minuutiksi.
Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, lisää joukkoon vaniljatuorejuusto, rahka, mansikkatomusokeri, sokeri, vanilja-aromi ja  mikrossa tai vesihauteessa sulatettu valkosuklaa.

Kuumenna vesi mikrossa kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet siihen, anna jäähtyä hetki. Lisää jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Pilko joukkoon tuoreita mansikoita, sekoita tasaiseksi.

Kaada seos kostutetun pohja-osan päälle, anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yli yön.

Irroita kakku vuoastaan ja siirrä tarjoilulautaselle. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi ja pursota se kakun reunukselle. Nosta keskelle mansikoita.
Koristele valkosuklaalastuilla tai valkosuklaisilla koristeilla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä