Valkosuklainen vadelma-appelsiinikakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Tämä raikas kakku maistuu kaikkina vuodenaikoina.
Kesällä koristeena voi käyttää tuoreita vadelmia.
Valkosuklainen vadelma-appelsiinikakku
Pohja:
200 g piparkakkuja tai muita keksejä
n. 75 g sulatettua voita tai margariinia
1 rkl maitoa
Täyte:
6-7 liivatelehtiä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g appelsiinituorejuustoa
200-300 g vadelmia
100 g valkosuklaata rouhittuna
1 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
1/2 dl vettä
Pinnalle:
1-2 tlk säilykemandariineja
1 dl vettä
1/2 dl hyytelösokeria
1 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
Murusta piparit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini, sekä maito.
Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 18-22 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vaniljakastike, vatkaa joukkoon appelsiinituorejuusto, vadelmat ja veitsellä karkeaksi rouhittu valkosuklaa. Mausta vaniljasokerilla ja sokerilla.
Kiehauta vesi, liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet.
Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yli yön.
Lado pinnalle valutetut mandariinit.
Kiehauta vesi, sekoita joukkoon hyytelösokeri. Sekoita, kunnes liemi kirkastuu.
Voitele mandariinit hyytelösokeriliemellä pullasutia apuna käyttäen.
Nosta hetkeksi kylmään hyytymään.
Irroita kakku vuoastaan ja nosta tarjoiluvadille.
Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kerma kakun reunoille.
Kakun koristeet: Bake and Party