Valkosuklainen mustikkamoussekakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

10 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Tämä upean värinen kakku hurmaa kesän juhlissa. Mustikoiden tilalla voit käyttää myös muita marjoja.

Valkosuklainen mustikkamoussekakku

Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/4 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
6 liivatelehteä
5 dl mustikoita soseutettuna
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1-2 dl sokeria tai maun mukaan
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua tai vettä

Pinnalle:
200 g valkosuklaata
1-2 rkl öljyä tai kermaa

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille.
Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Leikkaa torttulevystä pohjaosan kokoinen rinkula.
Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia.
Soseuta mustikat tai paseeraa ne (= painele siivilän läpi).
Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja mustikkasose.
Kiehauta sitruunamehu tai vesi esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouunissa.
Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos kostutetun pohjalevyn päälle.
Hyydytä kylmässä 4-5 tuntia tai yön yli.
Paloittele valkosuklaa lautaselle. Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen.
Lisää lopuksi joukkoon tilkka öljyä tai kermaa.
Levitä seos hyytyneen täytteen pinnalle, nosta hetkeksi kylmään. Irrota vuoan reunaosa, nosta kakku tarjoilualustalle.

Koristele halutessasi.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä