Suklainen rommi-rusinakakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Joulun herkkukakkuun laitetaan tietysti jouluisia aineksia.
Pohjaksi voit laittaa LU Jaffa Glögi keksejä ihan sellaisenaan ilman kostutusta, tai käyttää pohjassa piparkakkumuruja.
Tämä kakku on erittäin helppo ja nopea valmistaa ja maistuu takuuvarmasti!
Kakku on valmistettu halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan. Mikäli haluat valmistaa suuremman kakun, tuplaa ainekset.
Suklainen rommi-rusinakakku
Pohja:
150 g piparkakkuja murustettuna
50-70 g margariinia tai voita sulatettuna
1 rkl maitoa tai rommia
Täyte:
5 liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g Valio Rommirusinarahkaa
1/2-3/4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Dr.Oetker rommiaromia maun mukaan
100 g tummaa suklaata
50-100 g maitosuklaata rouheena
2 rkl vettä
Pinnalle:
itse tehtyä joulusuklaata
Itse tehty joulusuklaa
200 g Marabou Appelsiinikrokanttisuklaata
1-2 rkl rusinoita
1-2 rkl mantelilastuja
1-2 rkl kuivattuja appelsiininkuoripaloja
Sekoita sulatettu rasva murustettujen piparien joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vaniljakastike, vatkaa joukkoon rommirusinarahka, mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää joukkoon hieman lisämakua antamaan rommiaromia.
Sulata tumma suklaa puolen minuutin erissä mikroaaltouunissa välillä sekoitellen. Lisää se vaahdon joukkoon yhdessä rouhitun maitosuklaan kanssa.
Kuumenna vesi kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet veteen ja sekoita tasaiseksi. Kaada liemi ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yli yön.
Irroita kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
Koristele suklaapaloilla tai kermavaahdolla.
Itse tehty joulusuklaa valmistuu helposti.
Sulata appelsiinikrokanttisuklaa puolen minuutin jakoissa mikroaaltouunissa välillä sekoitellen. Lisää joukkoon veitsellä hienonnetut rusinat, mantelilastut ja appelsiininkuoripalat. Levitä seos leivinpaperille suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
Anna jähmettyä hetki jääkaapissa ja leikkaa paloiksi.
Vinkki! Leikkaa kakun korkuinen leivinpaperikaistale ja kiedo se varovasti kakun ympärille. Laita päälle samankorkuinen koristenauha.
Voit valmistaa kakun myös ilman suklaata. Tämä kakku on saanut pohjakseen glögikeksejä.
Toimi muuten kuten ohjeessa, mutta jätä suklaa pois.