Suklainen lumiukkokakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 4.5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Tämän kakun idea syntyi ulkona vallitsevasta säätilasta, joka on tänä talvena ollut Suomessa erittäin luminen. Pohja on kasattu helposti pehmeistä suklaatäytekekseistä, mutta toki voit leipoa myös vaikkapa kääretorttulevyn tai valmistaa pohjan murustetuista kekseistä ja sulatetusta margariinista.

Dr.Oetker on tuonut kauppoihin tammikuussa valkoista marsipaania, josta pyörittelin kakun päälle lumiukon ja hieman lumipalloja. Osasta palloja kasasin lumilyhdyn.
Valkoinen marsipaani löytyy S-ketjujen kaupoista maaliskuun aikana.

Täytteeseen on käytetty Dr.Oetkerin Mousse au Chocolat -suklaavaahtoaineksia, jonka maustoin piparminttuaromilla.

Kuorruta vaahtomainen kakku reilun kermakerroksen alle ja anna vieraiden löytää kermakinoksen alta ihana suklainen täyte.



Suklainen lumiukkokakku
n. 10 annosta

Pohja:
1 -1 1/2 pötköä pehmeitä suklaatäytekeksejä

Kakku:
4 liivatelehteä
3 dl maitoa
1 dl vispikermaa
1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
1 pkt Dr.Oetker Mousse au Chocolat suklaavaahtoaineksia
1 rkl vettä
Dr.Oetker piparminttuaromia maun mukaan varovasti annostellen

Pinnalle:
4 dl vispikermaa
3 rkl sokeria
2 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria

Koristeeksi:
1 pötkö Dr.Oetker valkoista marsipaania
Dr.Oetker pursotettavaa suklaageeliä
Dr.Oetker Princess Lillifee koristerakeita

Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Laita päälle pehmeitä suklaakeksejä vieretysten.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa maito, kerma, vaniljasokeri ja suklaavaahtoainekset tasaiseksi noin viiden minuutin ajan sähkövatkaimella.
Kiehauta ruokalusikallinen vettä ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet. Kaada liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen. Mausta seos varovasti piparminttuaromilla.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yli yön.
Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä ilmavasti kakun pinnalle ja reunoille.
Muotoile valkoisesta marsipaanista kolme asteittain suurenevaa palloa ja kasaa ne lumiukon muotoon.
Pursota suklaageelillä lumiukolle silmät, suu ja napit.
Ripottele Princess Lillifee -koristerakeita työtasolle tai lautaselle. Muotoile marsipaanista lumiukolle kaulaliina ja  huivi päähän.  Paina ne koristerakeisiin ja asettele lumiukolle.
Muotoile loppumarsipaanista lumipalloja ja rakenna niistä lumilyhty.

Vinkki! Voit ripotella kakun pinnalle myös Dr.Oetker Lumihiutale Talvikoristerakeita.

Katso lisätietoja tuotteista täältä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä