Suklaavaahtoleivokset
Uusimmat reseptit
Advertising information
Nämä leivokset on tehty Bake and Partyn minijuustokakkuvuokaan . Jos tilaatte tuota vuokaa, suosittelen tilaamaan samalla ison liittimen, sillä se on juuri sopivan kokoinen muotti leivosten pohjaa varten. Voit tehdä tällä ohjeella myös irotopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka halkaisija on n. 24 cm.
Suklaavaahtoleivokset
Pohja:
2 munaa
0,75 dl sokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus: laimennettua appelsiinimehua tai -limua
Täyte:
2 liivatelehteä
1 pkt DrOetker suklaavaahtoaineksia
3 dl maitoa
1 dl vispikermaa
100 g appelsiinituorejuustoa
1/2 appelsiinin raastettu kuori
1 appelsiinin mehu
1 tl vaniljasokeria
1 pss (60 g) DrOetkerin suklaasiruja
koristeeksi mantelisuikaleita
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, levitä taikina uunipellin toiselle puolikkaalle, paista 225 asteisessa uunissa n. 7 minuuttia. Kumoa levy leivinpaperin päälle.
Painele jäähtyneestä pohjasta pyöreällä muotilla pyöreitä rinkuloita, laita ne vuoan koloihin ja kostuta laimennetulla appelsiinimehulla tai -limulla.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Laita kulhoon vaahtoainekset, maito ja kerma, vatkaa pienellä teholla minuutti, sitten täydellä teholla vielä muutama minuutti. Lisää joukkoon appelsiinituorejuusto, appelsiininkuoriraaste, vaniljasokeri ja suklaasirut.
Kuumenna appelsiinin puristettu mehu kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon, anna jäähtyä hetki.
Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Jaa seos kostutettujen pohjaosien päälle ja hyydytä muutama tunti jääkaapissa. Koristele mantelisuikaleilla.