Sitruunainen mansikka-kiivikakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Hyydytetyt kakut ovat upean raikkaita ja niistä saa helposti myös näyttävän näköisiä.
Isoissa juhlissa hyydytettyjen kakkujen etu on myös niiden helppotekoisuus.
Jos käytät pohjassa keksinmuruja tai mysliä, valmistat kakun jääkaappiin noin kymmenessä minuutissa.
Voit maustaa täytettä erimakuisilla elintarvikearomeilla, sitruskuoriraasteilla, sulatetulla tai rouhitulla suklaalla ja koristella mielesi mukaan.
Värikkäät hedelmät ja marjat tekevät kakusta houkuttelevan näköisen ja raikastavat makua.
Olen käyttänyt tämän kakun pohjaksi Dr.Oetkerin uutta Vitalis Crunchy Plus Nut ?mix ?mysliä, joka sisältää täysjyväkaurahiutaleita sekä runsaasti mantelia, cashew-, hassel- ja pekaanipähkinöitä.
Tämä mysli antaa pohjalle karamellimaisen maun.
Sarjaan kuuluu useita eri makuvariantteja.
Suosittelen myös Dr.Oetkerin vaniljatankoa, jota voi rouhia jälkiruokiin ja leivonnaisiin suoraan myllystä.
Mustat vaniljansiemenet tekevät leivonnaisesta juhlavan näköisen ja antavat siihen erityisen herkullisen maun.
Sitruunainen mansikka-kiivikakku
noin 8 annosta
Pohja:
3 dl Dr.Oetker Vitalis Crunchy Plus Nut ?mix ?mysliä
50 g sulatettua voita
Täyte:
5 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
Dr.Oetker Sitruuna-aromia maun mukaan, varovasti annostellen
Dr.Oetker Vaniljatankoa rouhittuna myllystä
½-3/4 dl sokeria
2 rkl vettä
Pinnalle:
3 kiiviä
muutama mansikka
1 passiohedelmä
½ pss Dr.Oetker Kakkukiillettä
1 ¼ dl kiehuvaa vettä tai mehua
Leikkaa halkaisijaltaan 18-20 cm irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle leivinpaperista ympyrä.
Sekoita mysli ja sulatettu voi keskenään ja painele seos kakkuvuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon vaniljarahka.
Mausta seos sitruuna-aromilla ja rouhitulla vaniljatangolla, sekä sokerilla.
Kuumenna vesi esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouunissa kiehuvaksi ja lisää joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita liemi tasaiseksi ja valuta ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti tai yön yli.
Kuori kiivit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Laita kiiviviipaleet kakun pinnalle limittäin.
Laita keskelle muutama kokonainen tai puolitettu mansikka.
Halkaise passiohedelmä ja purista puolikkaasta siemenet pinnalle.
Laita toinen puolikas koristeeksi.
Laita kakkukiillejauhepussista puolet kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi tai mehu.
Sekoita puoli minuuttia.
Valuta kiille kakun päälle varovasti lusikalla.
Nosta hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Pyöräytä veitsellä kakun ympäri, jotta se irtoaa vuoasta.
Siirrä tarjoiluvadille ja rouhi pinnalle halutessasi vielä vaniljatankoa myllystä.
Tarjoa!