Sitruuna-lakritsikakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Sitruuna-lakritsikakku
Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kostutus: vaaleaa mehua
Täyte:
1,5 dl vettä
2,5 dl sokeria
1 dl sitruunamehua (halutessasi 1 sitruunan raastettu kuori)
4 munankeltuaista
2 rkl vehnäjauhoja
25 g margariinia
+ 2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
+ 1 dl vaniljakreemijauhetta ja 2 dl maitoa (voi käyttää myös vaniljakastikeaineksia)
5 liivatelehteä
Kuorrutus: n 300 g sitruuna-lakritsi Alku-karkkeja
Vatkaa
munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia. Kumoa pohja leivinpaperille.
Vuoraa
n. 1,25 litran vetoinen salaattikulho kelmulla, nosta kääretorttulevy
kulhoon, leikkaa ylimääräiset reunaosat pois, voit pakastaa ne ja
käyttää johonkin muuhun leivonnaiseen. Kostuta pohja mehulla.
Mittaa
kattilaan vesi, sokeri, sitruunamehu, keltuaiset, vehnäjauhot ja
margariini. Kiehauta, kunnes sakenee. ANNA JÄÄHTYÄ! Jos haluat
nopeuttaa jäähtymistä, kaada kiisseli laakeaan, mielellään muoviseen
astiaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaniljakreemijauhe ja maito keskenään.
Laita
liivatteet likoamaan runsaaseen määrään vettä noin viideksi minuutiksi.
Sulata vedestä puristetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna
jäähtyä pieni hetki.
Yhdistä sitruunakiisseli, vaniljakreemi,
sekä viimeiseksi kermavaahto. Kaada joukkoon liivateneste ohuena
nauhana ja sekoita täyte tasaiseksi. Kaada täyte kostutetun pohjan
päälle kulhoon, hyydytä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia tai yön yli.
Kumoa hyytynyt kakku tarjoiluastiaan.
Poista
karkit kääreistä ja muotoile niistä pöydällä yhtenäinen pallo.
Tarvittaessa voit ripotella pöydälle hieman tomusokeria, jos pelkäät,
että karkkitaikina jää kiinni. Kaulitse pallo paksuhkoksi levyksi,
nosta levy kakun päälle, leikkaa ylimääräiset reunat pois.
Leikkaa kakkua terävällä veitsellä.